Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA likvidēs F1 sacīkšu mašīnu "neglītos degunus"

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA likvidēs F1 sacīkšu mašīnu "neglītos degunus"
"Toro Rosso" formulas "deguns"
Foto: worldcarfans.com

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) grasās pielikt punktu F1 sacīkšu mašīnu "neglītajiem deguniem" pirms 2015. gada sezonas. Tikmēr jau šogad tiks mainīti noteikumi, kas attiecas uz kvalifikācijas formātu.

Piloti, līdzjutēji un pat paši auto dizaineri jau pauduši nosodījumu attiecībā uz neparastajiem mašīnu purngaliem, kas sava savdabīgā izskata dēļ tiek saukti ne tajos glaimojošākajos vārdos. "Ferrari" un "Mercedes" komandas ir vienīgās, kas gājušas tradicionālāku ceļu un nav izveidojušas savu mašīnu purngaliem "degunus", kas ir aerodinamiski elementi.

Tiesa, FIA lems par tehnisko noteikumu labojumiem drošības apsvērumu dēļ, jo radušās bažas, ka šādu "degunu" izmantošana varētu radīt draudus atsevišķās situācijās. Tiesa, pašlaik spēkā esošajiem triecientestu noteikumiem atbilst visas šī brīža mašīnas, līdz ar to uz šo sezonu vairs neko darīt nav iespējams.

"Kā noteikumu izstrādātāji, mēs nevaram spriest par to, kā šis dizains izskatās," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" stāsta FIA tehniskais delegāts Čārlijs Vaitings. "Mūs uztrauc tas, vai šie noteikumi ļaus izpildīt mērķi, kādam tiek tika veidoti. Kamēr šis dizains atzīts par drošu, mēs neko nevaram mainīt. Centāmies kā varējām, taču mēs neesam dizaineri. Viņi šādus risinājumus izvēlējās, jo grib, lai zem mašīnas nokļūtu iespējami lielāka gaisa straume."

No 2015. gada visu mašīnu purngaliem būs jābūt simetriskiem, līdz ar to nebūs iespējami tādi risinājumi kā, piemēram, "Lotus" jaunā modeļa E22 priekšējā daļa, kas atgādina asimetrisku dakšu. Tāpat notiks vairākas citas izmaiņas noteikumos, kas pieliks punktu šogad redzētajiem risinājumiem.

Savukārt vēl pirms 2014. gada sezonas plānots pieņemt izmaiņas kvalifikāciju braucienu formātā, lai izvairītos no situācijām, ka piloti atsakās no piedalīšanās trešajā kārtā, tā vietā izvēloties taupīt riepas startam. Plānots, ka braucējiem, kas tiks līdz trešajai kārtai, tiks piešķirts viens papildus mīkstāko riepu komplekts tieši cīņai par "pole position", kamēr izšķirošās kārtas garums tiks palielināts no 10 līdz 12 minūtēm. Sacīkšu startā tikmēr visiem būs jāizmanto tās riepas, ar ko uzrādīts labākais rezultāts otrajā kvalifikācijas daļā.

Izmantotie resursi:
Latest Sports News, Opinion and Features
home page - Autosprint

  -1 [+] [-]

, 2014-02-13 09:41, pirms 11 gadiem
Es taču teicu! FIA šādu risinājumu parādīšanās gan vajadzēja paredzēt. Jau pagājušā gadā runāja, ka mašīnu izskats mainīsies dramatiski.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-13 09:48, pirms 11 gadiem
Nevar buut! F1 bus jauni tehniskie noteikumi! Katru dienu izsludina ko jaunu..cik var..driz piloti titulu izcinis uz xbox vai ps4

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 10:03, pirms 11 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Nevar buut! F1 bus jauni tehniskie noteikumi! Katru dienu izsludina ko jaunu..cik var..driz piloti titulu izcinis uz xbox vai ps4
Kāds te sakars ar Xbox vai ps4? Palīgierīču skaits kāds bija kopš 90-to gadu beigām līdz 2000 vidum ir radikāli samazināts. Kas ir tikai pozitīvi. Tas, ka FIA vislaik maina noteikumus gan nav normāli. Vismaz no skatītāju viedokļa. Arī nav īsti labi, ka ir tik daudz asfalta ārpus trases un tāpēc piloti netiek sodīti par kļūdām.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 10:12, pirms 11 gadiem
Ieteikums FIA - a, davai, jūs visas izmaiņas noteikumos nemaz neatklājiet pirms sezonas, lai komandas domā... vai, ja tas vienalga nepalielinās "intrigu", mainat noteikumus sacensību gaitā, t.i., pilots startē ar noteikumiem atbilstošu mašīnu, a finišā izrādās, ka pēc jaunajiem noteikumiem viņš ir jādiskvalificē.

Vot tad gan būs gonkas, viss skatāmi un godīgi!

  +4 [+] [-]

, 2014-02-13 11:52, pirms 11 gadiem
Šīs formulas man atgādina šo

spi2uk.itvnet.lv
';

     [+] [-]

, 2014-02-13 12:17, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka Ferrari un Mercedes pirms nākamās sezonas īpaši nenāksies domāt par jaunu deguna dizainu (arī McLaren), kamēr pārējiem noteikti nāksies nedaudz pielāgoties.
Katrā ziņā jau šosezon noteikti ka vērošu sacīkstes, nevis ar saviebtu degunu pētīšu kuram lielāks dildo priekšā.

     [+] [-]

, 2014-02-13 13:00, pirms 11 gadiem
Dubultpunktus ari vajadzetu likvidet!