Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress prognozē fiziski ļoti smagus F1 testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress prognozē fiziski ļoti smagus F1 testus
2017. gada F1 riepas
Foto: motorsport.com

Pavasarī gaidāmajos jauno sacīkšu mašīnu testos visus F1 pilotus pārsteigs sāpoši kakli un citas fiziskas grūtības, uzskata "Force India" komandas braucējs Serhio Peress. Paredzams, ka 2017. gada formulas būs ātrākas, ar lielāku piespiedējspēku, līdz ar to centrbēdzes spēki vispamatīgāk ietekmēs tieši sportista kaklu.

Testi sāksies 27. februārī un notiks astoņas dienas. Paredzams, ka katrā no tām pilotam būs jāveic aptuveni 100 apļi, lai pietiekamā apjomā pārliecinātos, vai atbilstoši jaunajiem tehniskajiem noteikumiem radītās mašīnas ir gana izturīgas. Fiziski tas būšot smagi, uzskata Serhio Peress.

"Esmu pārliecināts, ka testu laikā visi piloti jutīsies kā iznīcināti," tēlaini izsakās Peress. "Kad beidzas sezona, vairākus mēnešus netiek braukts ar mašīnu. Lai kā arī netrenētos, ir ļoti grūti simulēt tos spēkus, kas ietekmē ķermeni, braucot ar auto, tāpēc katru reizi tajā atkal iekāpjot, kakls vienmēr sāp. Tagad mašīnas būs vēl mazliet ātrākas un paredzu, ka februārī visi sūdzēsies par sāpošiem kakliem, lai gan uz pirmo posmu visam būtu jābūt kārtībā."

Jautāts par to, vai arī pats pievērsies smagākai treniņu programmai, Peress atbild apstiprinoši: "Man būs nepieciešams vairāk muskuļu, vairāk visa."

Meksikānis šobrīd esot redzējis vien jaunās formulas rasējumus.

"Mašīna izskatīsies visai forši," viņš neslēpj. "Esmu satraucies vien par to, kā tās ietekmēs sacīkšu skatāmību, kādas vispār būs sacensības un, cik grūti šīs mašīnas būs vadīt. Neticu, ka tās būs grūtāk pilotējamas kā līdz šim. Fiziski noteikti būs grūtāk, taču pie tā visi pieradīs."

Ieskats 2017. gada formulu pārmaiņās:

Izmantotie resursi:
Autosport