Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens pievienojas "Haas" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens pievienojas "Haas" komandai
Kevins Magnusens
Foto: LaPresse/Scanpix

Amerikāņu komandas "Haas" sastāvā 2017. gadā, kas būs tās otrā sezona Formulā 1, startēs Romēns Grožāns un Kevins Magnusens, tika oficiāli paziņots piektdien.

Ar Grožānu komanda bija vienojusies jau pirms kāda laika, kamēr Magnusens līdz šim startēja "Renault" sastāvā un savu izvēli izdarīja vien pēdējās dienās. Dienu pirms pievienošanās "Haas" komandai, Magnusens paziņoja par aiziešanu no "Renault", kas sastāvā jau apstiprinājusi Niko Hilkenbergu un paturējusi Džoljonu Palmeru.

"Šī ir fantastiska iespēja un esmu priecīgs, ka varu būt daļa no "Haas" F1 komandas," saka Magnusens. "Par savām spējām, kā Formula 1 pilots, esmu pārliecināts, un tāpat esmu pārliecināts par to, ko savā otrajā sezonā un arī tālākā nākotnē spēs paveikt "Haas" vienība."

Amerikāņu uzņēmējs Džīns Hāss, kuram pieder arī komanda NASCAR seriālā, F1 pasaules čempionātam pievienojās pirms 2016. gada sezonas, komandu izveidojot "no nulles". Hāss atzīst, ka Magnusenu bija nolūkojies jau pirms kāda laika.

"Viņš īsā periodā ir spējis sasniegt daudz, un es jūtu, ka arī kopā ar mūsu komandu viņš var sasniegt daudz," saka Hāss. "Otrajā sezonā mūs gaida jauni izaicinājumi, un mēs jutām, ka Kevins un Romēns kopīgi spēs palīdzēt uzlabot mašīnu un turpināt komandas izaugsmi."

Neilgi pirms šī paziņojuma Estebans Gutjeress apstiprināja, ka 2016. gada sezonas izskaņā pametīs "Haas" komandu. Vēlāk sportists atzina, ka gribējis turpināt startēt "Haas" vienībā, un šādu lēmumu nosaucis par "negodīgu".

Grožāns "Haas" komandai šogad atnesis 29 punktus un ierindojas 13. vietā, kamēr Gutjeress punktos nav finišējis ne reizi. Konstruktoru kausā "Haas-Ferrari" ierindojas astotajā vietā starp 11 komandām.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-11-15 16:30, pirms 8 gadiem
bieži HAAS palika tulīt aiz punktiem, Grožāns un Magnusens būs labākais ko HAAS var pašreiz dabūt. Spēcīgākie jau uz amerikāņiem neskatās, bet nākamā sezona būs veiksmīgāka noteikti