Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" šķirs sadarbību ar "Honda", Sainss pāries uz "Renault" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" šķirs sadarbību ar "Honda", Sainss pāries uz "Renault" komandu
Foto: REUTERS/Scanpix

Pēc neoficiālas, bet drošas informācijas zināms, ka Karloss Sainss ir noslēdzis līgumu par startēšanu "Renault" komandas sastāvā, kamēr "McLaren" un "Toro Rosso" komandas panākušas vienošanos par dzinēju piegādātāju maiņu. Oficiāli šī informācija visticamāk tiks apstiprināta jau šonedēļ.

Respektablais motoru sporta ziņu portāls "Motorsport.com" no saviem avotiem ieguvis informāciju, ka "Toro Rosso" pilots Sainss jau ir vienojies par komandu maiņu un 2018. gada sezonā pārstāvēs "Renault" krāsas, nomainot sastāvā Džolionu Palmeru, savukārt viņa komandas biedrs būs Niko Hilkenbergs. Vēl nav zināms, kurš Sainsa vietā startēs "Toro Rosso" komandā.

Šis līgums ir tikai daļa no daudz lielāka darījuma starp "McLaren" un "Toro Rosso" vienībām. "McLaren" ir nolēmusi atteikties no "Honda" motoriem, kurus savukārt no nākamās F1 sezonas pierkitusi izmantot "Toro Rosso" nometne. "McLaren" tikmēr no nākamā gada saņems "Renault" dzinējus, ko līdz šim lietojusi "Toro Rosso" vienība.

Tāpat tiek ziņots, ka Sainss "Renault" sastāvā varētu debitēt pat šogad, komandas nomainot jau uz posmu 1. oktobrī Malaizijā. Oficiāli gan tas nav apstiprināts, tāpat kā darījums starp "McLaren", "Toro Rosso", "Renault" un "Honda", tomēr paredzams, ka tas notiks tuvākajā laikā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-12 12:09, pirms 7 gadiem
Brīnišķīgi!

     [+] [-]

, 2017-09-12 20:33, pirms 7 gadiem
Tas labi, saliktak jau nebus.
Sini visa ir vairaki ieguveji -
1. McLaren beidzot vares ceret uz uzvaram vai vismaz ieklut trijniek.
2. Sainss pacelas limeni augstak, jo pie Red Bull stures tuvakaja laika netikt, ja vien Verstapenam, kas galva nesagriezas.
3. Red Bull vares samazinat izdevumus, kas aiziet Toro Rosso uzturesana, jo Honda ieguldis ari savus lidzeklus, ka ari, ja nu peksni Honda sak razot labus motorus viniem bus pirma roka.
4. Kvjats, krievelis prakstiski bija zaudejis vietu Toro Rosso, bet tagad viss ticamak noturesies vel vienu gadu, jo Sainss prom un preks Gazli paradas briva vieta.