Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa mēģinājis iekļūt "Renault" un "Haas" komandās

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa mēģinājis iekļūt "Renault" un "Haas" komandās
Felipe Masa
Foto: AFP/Scanpix

Brazīliešu F1 pilots Felipe Masa, kurš nesen paziņoja par karjeras beigšanu, pirms lēmuma pieņemšanas veicis pārrunas ar "Renault" un "Haas" komandām. Tāpat viņš atzīst, ka par karjeras beigšanu nopietni domājis jau pirms vairākiem gadiem.

Tuvu tam, lai aizietu no Formulas 1, Masa bijis jau 2013. gada nogalē, kad sportists aizgāja no "Ferrari" komandas, kurā bija braucis astoņas sezonas. Pirmajās trijās no tām viņš spēja gūt uzvaras, 2008. gadā tikai par punktu piekāpjoties cīņā par F1 titulu, bet 2009. gadā piedzīvoja gandrīz letālu avāriju. Pēc atgriešanās Masas sniegums ievērojami kritās un nākamās sezonas viņš bija izteikts komandas otrais numurs aiz Fernando Alonso.

"Es par to domāju jau pirms trim gadiem," komentējot paziņojumu par F1 karjeras beigšanu šī sezonas izskaņā, atzīst 35 gadus vecais Felipe Masa. "Ir jābūt stipram, lai pieņemtu šādus dažkārt tik sarežģītu lēmumus. Un tieši to es tagad esmu paveicis. Esmu atbrīvojies un laimīgs par to, ko esmu izdarījis. Domāju, ka tieši šis ir īstais gads, kad apstāties."

Pēdējās trīs sezonas Masa startēja "Williams" komandā, šajā laikā piecas reizes kāpis uz pjedestāla, tomēr uzvaras nav izcīnījis. Brazīlietis apsvēra iespēju turpināt karjeru, taču, kad kļuva zināms, ka "Williams" vienība 2017. gadā neturpinās sadarbību ar viņu, arī citās komandās vieta sportistam nav atradusies.

"Es īsti nezināju, kas tobrīd pilotu tirgū notiek," saka Masa. "Man tajā, protams, ir zināma ietekme, taču tā ir neliela. Menedžeris Nikolā Tods veica pārrunas ar "Renault", kā arī runāja ar "Haas" komandu."

Jau ziņots, ka karjeru nākamgad neturpinās arī Džensons Batons, kurš gan solījis, ka varētu atgriezties sacīkstēs 2018. gadā.

Izmantotie resursi:
F1Today.net