Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komandas atklāj Alonso un Raikonena neveiksmju iemeslus

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas atklāj Alonso un Raikonena neveiksmju iemeslus
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan bija zināms, ka Fernando Alonso izstāšanos Spānijas F1 posmā izraisīja bremžu problēmas, "McLaren" atklājuši, ka tās tomēr nebija nejauši radušās tehniskas problēmas. Tāpat sīkāk zināms, kas sabojāja kvalifikāciju "Ferrari" pilotam Kimi Raikonenam.

Divkārtējais Barselonas posma uzvarētājs Alonso savā māju posmā izstājās 26. aplī, kad komanda viņu iesauca boksos. Spānim pat apstāšanās sagādāja problēmas - viņš nobloķēja priekšējos riteņus un gandrīz notrieca vienu no mehāniķiem.

Vēlāk "McLaren" secināja, ka bremžu problēmas izraisīja plastmasa no ķiveres aizsargstikla, kas bija nobloķējusi labo aizmugurējo bremžu kanālu, neļaujot piekļūt gaisam, kas tās atdzesē.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Alonso nepiedalīsies šonedēļ turpat "Circuit de Catalunya" trasē notiekošajos F1 testos. Viņu pie MP4-30 modeļa stūres aizstās testpilots Olivers Tarvijs, kurš trasē dosies trešdien, bet ceturtdien viņu nomainīs Džensons Batons.

Neparasts atgadījums Spānijā notika arī "Ferrari" nometnē. Kimi Raikonens nespēja kvalificēties augstāk par septīto vietu, jo radās problēmas ar riepām. Soms ar svaigu riepu komplektu izšķirošajā kārtā veica tikai vienu mēģinājumu, nevis divus, kā tas ir parasti, un tas tādēļ, ka notikusi kļūme ar riepu sildītājiem un viens no komplektiem gluži vienkārši ticis pārkarsēts, sabojājot gumiju.

Sacīkstē Raikonens izcīnīja piekto vietu, jau pirmajā aplī tiekot garām abām "Toro Rosso" formulām, kas startēja viņam priekšā, tomēr nespējot pieveikt "Williams" braucēju Valteri Botasu, kuram sportists sacīkstes beigās bija pietuvojies.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2015-05-12 08:55, pirms 9 gadiem
Jau piemirsies kad pēdējo reizi skatījos F1. Kaut kā pēdējos gados pilnīgi nemaz nespēj ieinteresēt.

     [+] [-]

, 2015-05-12 19:02, pirms 9 gadiem
sveiks rakstīja: Jau piemirsies kad pēdējo reizi skatījos F1. Kaut kā pēdējos gados pilnīgi nemaz nespēj ieinteresēt.
Who cares? Labāk neskaties, mazāk čīkstētāji būs.