Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons vaino Magnusenu "McLaren" neveiksmēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons vaino Magnusenu "McLaren" neveiksmēs
Džensons Batons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Džensons Batons atklāti atzinis, ka komandas biedrs Kevins Magnusens daļēji ir vainīgs pie tā, ka "McLaren" neizdodas sasniegt pietiekami augstus rezultātus. Komanda jau trīs F1 posmus pēc kārtas palikusi bez punktiem.

Lai gan "McLaren" ir viena no panākumiem bagātākajām komandām Formula 1 vēsturē, pēdējo reizi punktus tā guva martā, vispirms sezonas atklāšanas posmā Melburnā un pēc tam arī otrajā posmā Sepangā. Bahreinā, Šanhajā un Barselonā komanda palika bez punktiem, lai gan izmanto šobrīd spēcīgākos motorus "Mercedes".

"Mēs savu darbu nedaram pietiekami labi, patiešām," intervijā BBC pēc izcīnītās 11. vietas Spānijas "Grand Prix" atklāti atzina Batons. "Kevins ir nepieredzējis un, lai gan ātri mācās, viņa nesniegtās informācijas dēļ šobrīd mēs esam par 0,1 vai 0,2 sekundēm aplī lēnāki. Tas visu padara vēl grūtāku. Es netaisos melot par šo lietu."

Batonu Spānijas posmā uzveica sešu citu komandu piloti. Magnusens finišēja 12. pozīcijā, bet viņi abi no uzvarētāja Luisa Hamiltona atpalika vienu apli.

"Man padevās slikts starts un pirmajā apli nespēju dabūt riepas normālā temperatūrā," saka 2009. gada F1 čempions Batons. "Tad iebraucu boksos aiz "Force India" formulas, ar domu pacelties vienu pozīciju uz augšu, taču nācās nogaidīt, jo tobrīd pa boksu celiņu garām brauca cita mašīna. Trasē atgriezos priekšā Hamiltonam un man vajadzēja palaist viņu garām, lai gan tobrīd viņš bija lēnāks par mani. Kaut ko tādu es šogad redzēju pirmo reizi."

Batons atzīst, ka "MP4-29" modelis ir kļuvis ātrāks, taču Barselonā iespēju pacīnīties par punktiem sabojājuši notikumi pirmajā aplī.

Auto sacīkstē bija labāks, taču ar to vienalga neko nebija iespējams paveikt. Progress bija, taču pirmais aplis visu sabojāja. Šeit ir ļoti grūti apdzīt."

Konstruktoru kausā tagad "McLaren" zaudējuši vienu pozīciju "Williams" komandai, noslīdot uz sesto pozīciju. Lai gan pērn "McLaren" piedzīvoja vienu no sliktākajām sezonām savā vēsturē, pat tad nebija tāda perioda, kad punkti netiek gūti trīs posmus pēc kārtas. Pēdējo reizi tik neveiksmīgu sēriju "McLaren" piedzīvoja 2009. gadā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-12 13:35, pirms 10 gadiem
Te nu bija spics pilots, kas pirmajā šīs sezonas F1 posmā uzrādīja tik labus rezultātus.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-12 14:27, pirms 10 gadiem
Visu Maku pārstāvu komentari pēc vakardienas sacīkstes vispār ir "interesanti". Nezislēdzu, ka Batonam šī ir pēdējā sezona Makos pat neskatoties, ka viņš skaitās Hondas mīlulis. Vispār drusku dīvains JB komentārs - pašam jau arī tākā feedbacks būtu jādod.

     [+] [-]

, 2014-05-12 14:56, pirms 10 gadiem
Jo... tik pieredzejusi komanda ka mclaren
uztices formulas buvi jaunajam magnusenam
ne vecajam Batonam...
Nezinu ka viss skan pareizi bet ja ta ka te salikts Batonam absoluti nav ko pikstet

     [+] [-]

, 2014-05-12 21:45, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: Visu Maku pārstāvu komentari pēc vakardienas sacīkstes vispār ir "interesanti". Nezislēdzu, ka Batonam šī ir pēdējā sezona Makos pat neskatoties, ka viņš skaitās Hondas mīlulis. Vispār drusku dīvains JB komentārs - pašam jau arī tākā feedbacks būtu jādod.
Domā, ka Batons nedod informāciju Gan jau, ka pienākumi ir sadalīti, un, iespējams, Magnusens nespēj pienācīgi izpildīt savējos!