Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Verstapens nebija vainīgs pie notikušā 2021. gada Abū Dabī GP"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Verstapens nebija vainīgs pie notikušā 2021. gada Abū Dabī GP"
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons ir pārliecināts, ka Maksa Verstapena pāriešana uz "Mercedes" komandu ir pavisam reāla, kā arī atzīst, ka pie notikumiem 2021. gada Abū Dabī GP konkurents nav vainojams.

Pēc tam, kad Hamiltons un "Ferrari" paziņoja par sadarbību sākot ar 2025. gada sezonu, Verstapens tiek minēts kā viens no galvenajiem kandidātiem uz vietu "Mercedes" vienībā. Holandietim gan ir spēkā līgums ar "Red Bull" līdz 2028. gadam, tomēr šobrīd komandas aizkulisēs risinās spraigi notikumi, kas radījuši augsni spēcīgām baumām.

Hamiltons uzskata, ka Verstapena pāriešana uz "Mercedes" ir reāli iespējama: "Mana pāriešana uz "Ferrari" parāda, ka viss ir iespējams. Tāpēc nākamie seši mēneši būs interesanti. Nekādas plašākas informācijas man nav. Zinu un esmu pārliecināts, ka Makss ir sarakstā. Taču zinu arī, ka viņam ir saistības, kā arī neredzu, kāpēc, lai ietu prom, ja ir tik laba mašīna."

Iepriekš bieži izskanējušas runas, ka Verstapena pāreja uz "Mercedes" ir praktiski neiespējama pēc notikumiem skandalozajā 2021. gada Abū Dabī GP, kad pēdējā aplī viņš "nozaga" Hamiltonam titulu. Septiņkārtējais F1 čempions gan atzīst, ka šāda notikumu attīstība bija iespējama ne Verstapena vainas dēļ, tādēļ uz viņu ļaunu prātu neviens netur.

"Viņš ir lielisks pilots," saka Hamiltons. "Mēs to pārrunājām. Tobrīd Makss darīja to, kas viņam bija jādara. Tā nebija viņa vaina. Tas bija čempionāts, kas radīja šādu situāciju. Ja es būtu viņa vietā, būtu rīkojies tieši tāpat, tāpēc ar to nekādu problēmu nav. Ja esi komandas vadītājs, vienmēr gribēsi, lai pie tevis brauc labākais pilots. Tu gribēsi, lai komandai pievērš uzmanību, nāk sponsori. Viņš ir viens no tādiem. Tam būtu jēga, būtu interesanti kaut ko tādu redzēt."

Lai gan Verstapens apgalvo, ka no "Red Bull" aiziet negrasās, sportists arī nav noliedzis, ka pāriešana uz citu komandu būtu absolūti neiespējama.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...