Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa beidzot atkal gatavs cīnīties par F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa beidzot atkal gatavs cīnīties par F1 titulu
Felipe Masa
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc vienas labas sezonas "Williams" komandas sastāvā, brazīliešu pilots Felipe Masa atkal jūtas gatavs cīnīties par uzvarām un labākajā gadījumā pat par F1 čempiona titulu.

2008. gadā Masa sacentās par titulu ar Luisu Hamiltonu, bet nākamajā sezonā piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras kādu laiku nācās ārstēties. Intervijā spaņu "El Confidencial" Masa pauž, ka 2010. gadā sācies sliktākais periods viņa autosportista karjerā, tomēr pēc aiziešanas no "Ferrari" komandas tas pēkšņi beidzies.

"Dzīve "Williams" komandā viennozīmīgi ir mierīgāka," stāsta 33 gadus vecais Masa, kurš šai vienībai pievienojās pirms pērnās sezonas. "Jāstrādā šeit ir tik pat smagi kā "Ferrari", taču tas ir vienkāršāk. Šeit ir svarīgas tikai sacīkstes, viss pārējais nav tik svarīgs. Tāpēc prātā var noskaņoties vien uz to, ka mašīna jāpadara ātrāka un jādomā par sacensībām."

Masa gan atsakās teikt sliktus vārdus par "Ferrari", tomēr neslēpj, ka tur strādāt bijis grūtāk.

""Ferrari" ir fantastiska, spēcīga, lieliska un brīnišķīga komanda," skaidro Masa. "Bet pie viņiem ir ļoti liels spiediens un viņiem rūp daudzas ietas, kas nemaz nav īpaši svarīgas. Un tas viss ir jāpacieš vienaicīgi. Vienīgā lieta, ka uztrauc "Williams" komandu, ir darbs."

Tāpat Masa atzīst, ka pēdējā laikā bijis vienīgais "Ferrari" pilots, kuram šajā komandā bijušas problēmas parādīt labu sniegumu: "Lielākā bija psiholoģiskā problēma. Kādu laiku no tā cietu, taču tad kļuva nedaudz labāk. Cilvēki tagad redz, ka Kimi Raikonenam klājas vēl grūtāk nekā man."

Pēc tam, kad pagājušajā gadā arī otrs "Williams" pilots Valterī Botass sevi skaļi pieteica uz augstiem rezultātiem, Masa pat pieļauj, ka šogad varētu rasties iespēja cīnīties par uzvarām.

"Es ceru," viņš saka. "Tas ir iespējams, taču mašīna aizvien ir jauna un ir jāredz, kur atrodas visi pārējie. Ar to darbu, ko iegudam, un lielisko psiholoģisko stāvokli - kas zina, varbūt jau šogad varēšu cīnīties par uzvarām un varbūt pat čempiona titulu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-02-12 12:14, pirms 10 gadiem
Cik atceros, tad Massa par čepmionu titulu cīnījās ar FIa palīdzību, jo bez Hamiltona sodiem Massa pat tuvumā nebūtu titulam.

     [+] [-]

, 2015-02-12 13:10, pirms 10 gadiem
Es tikai par interesantaku sezonu, nepatiik vienas komandas dominance visas sezonas garuma.