Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Di Resta izlīgst mieru ar Luisa Hamiltona tēvu

Juris Grīns
Juris Grīns

Di Resta izlīgst mieru ar Luisa Hamiltona tēvu
Entonijs Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Formula 1 pilots Pols di Resta beidzot ir izlīdzis mieru ar Entoniju Hamiltonu, kurš savulaik bija viņa menedžeris. Abu savstarpējās nesaskaņas bija nonākušas līdz pat tiesu darbiem.

Di Resta atlaida slavenā F1 pilota Luisa Hamiltona tēvu no sava menedžera amata 2012. gadā, pēc tam, kad viņš it kā bija sniedzis nepatiesu informāciju par darījumu ar vienu no sponsoriem. Hamiltons esot ieteicis Di Restam izpirkt tiesības uz sponsorēšanas līgumu ar enerģijas dzērienu ražotāju "Go Fast", taču, kā vēlāk sarunā ar "Force India" komandas vadību noskaidroja pats Di Resta, darījuma summa esot bijusi divreiz lielāka nekā patiesībā vajadzējis maksāt, līdz ar to uzskatīja, ka menedžeris viņu ir apzināti maldinājis.

Rezultātā Di Resta Hamiltonu atlaida, bet Hamiltons vērsās Londonas augstākajā tiesā ar prasību pret Di Restu, kurš viņaprāt līgumu lauzis nepamatoti un tādā veidā nodarījis finansiālus zaudējumus.

Di Restas pašreizējā menedžmenta kompānija "The Sports Partnership" sniegusi oficiālu paziņojumu, ka lietu nolemts atrisināt ārpus tiesas, līdz ar to var uzskatīt, ka abas puses ir izlīgušas.

"Man ir ļoti žēl, ka mans un Pola strīds nonāca tik tālu, tāpēc esmu priecīgs, ka tagad varam to apglabāt," paziņojumu sniedzis arī Entonijs Hamiltons. "Pols ir ļoti talantīgs pilots un man ir žēl, ka viņam 2014. gadā nebūs iespēja startēt Formulā 1."

Di Resta pēc pagājušās sezonas zaudēja vietu "Force India" komandā un šogad startēs DTM čempionātā, pārstāvot "Mercedes" rūpnīcu, ar ko kopā 2010. gadā jau kļuva par DTM čempionu. Savā F1 karjerā Di Resta aizvadīja trīs sezonas, piedalījās 58 sacīkstēs un guva 121 punktu. Viņa labākais rezultāts atsevišķā sacīkstē ir ceturtā vieta, bet kopvērtējumā - 12. vieta, ko guva 2013. gadā.

Izmantotie resursi:
Formula 1® - The Official F1® Website
Daily Record - Scotland's newspaper