Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso un "McLaren" atkal startēs "Indy 500" sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso un "McLaren" atkal startēs "Indy 500" sacīkstēs
Fernando Alonso 2017. gadā Indianpolisā izstājās. Foto: indycar.com

Brazīlijas "Grand Prix" nedēļas nogalē oficiāli paziņots, ka divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso nākamgad atkal piedalīsies Indianapolisas 500 jūdžu sacensībās kopā ar "McLaren" komandu. Ja viņam izdosies uzvarēt, Alonso iegūs "Triple Crown" titulu, ko sportists uzstādījis par savas karjeras mērķi.

Alonso šobrīd aizvada pēdējos posmus F1 karjerā, bet jau bija zināms, ka nākamgad viņš "Toyota" rūpnīcas komandas sastāvā turpinās piedalīties "World Endurance Championship" (FIA WEC) sacīkstēs, tostarp startēs Lemānas 24 stundu braucienā, kur izdevās uzvarēt jau šogad.

Sestdien tika izziņots, ka pēc gada pārtraukuma Alonso atkal būs redzams uz starta "Indy 500", kur spānis debitēja 2017. gadā, vairākkārt bija sacensību līderis, bet izstājās motora problēmu dēļ. Sportists Indianapolisas trasē pārstāvēs "McLaren" karogu, taču vēl nav zināms, ar kuru no pastāvīgajām "IndyCar" komandām tā sadarbosies. "McLaren" sastāvā Alonso Indianapolisā startēja jau pērn, toreiz apvienojot spēkus ar "Andretti Autosport" vienību.

"Jau pirms kāda laika teicu, ka vēlos iegūt "Triple Crown" titulu," saka Alonso. "2017. gadā Indianapolisā ieguvu neticamu pieredzi un savā sirdī zināju, ka atgriezīšos, kad pienāks iespēja. Esmu īpaši priecīgs, ka darīšu to kopā ar "McLaren". Šī komanda vienmēr būtu bijusi mana pirmā izvēle, tāpēc man prieks, ka viņi ir nolēmuši startēt. Šīs sacensības ir grūtas, un būs jācīnās pret labākajiem braucējiem, tāpēc šis būs smags izaicinājums."

"Triple Crown" neoficiālo titulu piešķir tad, ja sportists savā karjerā uzvarējis Monako "Grand Prix" izcīņā, Lemānas 24 stundu sacensībās, kā arī Indianapolisas 500 jūdžu braucienā jeb "Indy 500". Līdz šim tas izdevies tikai Džimam Klarkam, kamēr Alonso un Huans Pablo Montoija ir uzvarējuši divās no trim šīm sacīkstēm. Alonso pietrūkst uzvaras Indianapolisā, bet Montoijam - Lemānā. Tikmēr visās trīs sacensībās vēsturē startējuši, un vismaz vienu uzvaru guvuši 19 dažādi autosportisti.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja