Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso 2018. gadā iecerējis startēt divos pasaules čempionātos

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso 2018. gadā iecerējis startēt divos pasaules čempionātos
Fernando Alonso
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Fernando Alonso nākamgad iecerējis startēt ne vien "Formulā 1", bet arī izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC). Šobrīd par to notiek pārrunas, taču līgums vēl nav parakstīts.

Jau vēstījām, ka janvārī Alonso piedalīsies Deitonas 24 stundu sacensībās "United Autosports" vienības sastāvā, kur gūs savu pirmo pieredzi izturības sacīkstēs. Tikmēr jau nākamnedēļ spānis varētu ierasties Bahreinā uz "Toyota" komandas Lemānas prototipa testiem. Ar šo komandu viņš plāno parakstīt līgumu par startēšanu 2018. gada Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

"BBC Sport" ziņo, ka par startēšanu Lemānas trasē Alonso ar "Toyota" jau mutiski vienojies, taču sportists iecerējis ko vairāk, proti, viņš gribētu aizvadīt visus WEC posmus, kas nepārklājas ar sacīkstēm "Formulā 1". Vai tas īstenosies, šobrīd nav zināms, taču Alonso pārstāvētās "McLaren" komandas sacīkšu direktors Eriks Buljē norādījis, ka fiziski tas būtu grūti īstenojams.

"Es nedomāju, ka fiziski iespējams īstenot divas programmas vienlaicīgi, tas būtu pārāk sarežģīti," viņš saka. "Ja iesaisties divās programmās, tas pamatīgi novērš uzmanību no galvenā. Braukt Lemānā, Indianapolisā vai Deitonā, kāpēc gan nē? Jo tās ir atsevišķas sacīkstes. Tomēr darīt kaut ko vairāk, tas pavisam noteikti novērstu uzmanību no F1 čempionāta, kas ir viņa galvenais pienākums."

Ja Alonso tomēr izdosies panākt iecerēto, viņš nākamgad spēcīgākās LMP1 klases komandas "Toyota" sastāvā piedalīsies vairumā no WEC posmiem.

Jāpiemin, ka nāksezon pirmo reizi WEC pasaules čempionāts notiks divu kalendāro gadu ietvaros, sākoties 2018. gada maijā un noslēdzoties 2019. gada jūnijā, kas nozīmē, ka vienas sezonas laikā tiks aizvadītas divas Lemānas 24 stundu sacensības.

"Viņš teica, ka gribētu braukt vēl kādās sacīkstēs un par katru no tām mēs atsevišķi diskutējam," saka Buljē. "Darīsim visu, lai nākamgad viņam būtu konkurētspējīga F1 mašīna un, ja mēs to izdarīsim, Fernando negribēs startēt nekur citur."

Izmantotie resursi:
BBC - Home
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...