Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss "Williams" komandā varētu debitēt jau šogad

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss "Williams" komandā varētu debitēt jau šogad
Foto: Motorsport.com

"Williams" vadītājs Džeimss Voulss atklāj, ka grib redzēt Karlosu Sainsu savas komandas mašīnā jau uzreiz pēc F1 sezonas beigām gaidāmajos testu braucienos Abū Dabū trasē.

Sainss noslēdzis ar "Williams" līgumu uz vairākām sezonām un formāli kļūs par Frenka Viljamsa dibinātās komandas pilotu no 2025. gada janvāra. Tomēr Voulss mēģinās panākt, lai sadarbība sāktos ātrāk.

"Mums vēl jāvienojas ar "Ferrari" par nosacījumiem, jo viņam ir līgums līdz 2024. gada beigām," skaidro Voulss. "Tomēr es ceru viņu redzēt mūsu mašīnā jau Abū Dabī."

Savulaik, 2018. gadā, "Ferrari" deva atļauju Kimi Raikonenam veikt testus "Sauber" sastāvā, vēl pirms sportists pievienojās šai komandai nākamajā sezonā.

Lai gan "Williams" boss nenoliedz, ka Sainsam ir liela komerciālā vērtība, vislielāko pienesumu tomēr spēs dot konkurētspējīga mašīna. Voulss neslēpj, ka mērķis ir dažu gadu laikā atgriezties cīņā par augstākajām pozīcijām.

"Lielākais komerciālais ieguvums jebkurai F1 komandai vienkārši ir sniegums," saka Voulss. "Ja mašīnu izdodas padarīt ātrāku, vai ir pilots, kurš to padara ātrāku, vai piloti, kas mudina viens otru un sekmē mašīnas attīstību, tas uzlabo pozīcijas čempionātā un pievilina sponsorus. Tā ir slepenā mērces sastāvdaļa, kā jāvada F1 komanda - tā būtībā jāuztver kā "startaps". Tev jāiegulda savas finanses pilotā vai divos, tajos apstākļos, kas, tu zini, sekmēs komandas attīstību. Nav tā, ka uzreiz kāds zvana un piedāvā 20 miljonus. Tā tas nenotiek."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv