Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress par aiziešanu no komandas uzzinājis iepriekšējā vakarā

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress par aiziešanu no komandas uzzinājis iepriekšējā vakarā
Foto: Motorsport.com

"Racing Point" komanda tikai neilgi pirms oficiālā paziņojuma pateikusi Serhio Peresam, ka viņš vairs nebūs tās pilots 2021. gada F1 čempionāta sezonā.

Trešdien Peress ar sociālo tīklu starpniecību paziņoja, ka pēc šīs sezonas atstās "Racing Point" komandu, kas no nākamā gada būs zināma kā "Aston Martin". Savukārt ceturtdien vienība izplatīja oficiālu paziņojumu, ka no nākamā gada Lānsa Strola komandas biedrs būs četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels, ar kuru "Ferrari" nepagarināja līgumu uz gaidāmo sezonu.

Vien pirms pagājušās sezonas Peress parakstīja līgumu ar "Racing Point", līdz ar to viņam vēl bija spēkā esošs kontrakts uz 2021. gadu. Otrdienas vakarā viņš saņēma zvanu no komandas īpašnieka Lorensa Strola, kurš paziņojis, ka vienība dodas "citā virzienā".

"Neviens man iepriekš neko neteica, taču es zināju un nojautu pāris lietas," viņš komentē notikušo. "Viss ir kārtībā. Ar komandu kopā pavadīju septiņus gadus, zinot, ka visam ir sākums un arī beigas. Vēl mums ir deviņas sacīkstes, kurās izdarīt tā, lai varam lepoties viens ar otru."

Peress atklāj, ka komandas vadība vēl pēdējās nedēļās viņam teikusi, ka sportists paliks tās sastāvā: "Tas ir tas, kas man tika stāstīts, ka es palikšot komandā, tā grib mani paturēt un tā tālāk. Aizkulisēs tika diskutēts par līgumiem un tādām lietām, bet to es negribētu sīkāk izklāstīt, jo tam būtu jāpaliek starp mani un komandu. Bija dažas lietas kontraktā, kas tika apspriestas. Galu galā viņi dienu iepriekš mani oficiāli pateica, ka es neturpināšu kopā ar viņiem. Es to nebiju gaidījis, bet ir tā, kā ir."

Sportists arī atzīst, ka viņam nav bijis "B" plāna, jo meksikānis ticējis, ka turpinās startēt komandā arī nākamgad.

"Saprotu, ka notika sarunas, kas varbūt prasīja ilgāku laiku nekā varēja gribēt," saka Peress. "Ja laikus būtu bijusi lielāka skaidrība, iespējams, tas palīdzētu labāk saplānot nākotni, Tad es būtu mēģinājis izstrādāt "B" plānu, kas, iespējams, tomēr neko nebūtu mainījis. Tagad viss ir iespējams, bet mans galvenais mērķis ir palikt "Formulā 1". Jūtu, ka aizvien esmu jauns un izsalcis, tāpēc gribu turpināt. Tomēr jābūt īstajai komandai, kas dotu man maksimālu motivāciju katrā aplī braukt uz 100%."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-09-12 09:15, pirms 4 gadiem
pēc šīs sezonas atstās "Racing Point" komandu, kas no nākamā gada būs zināma kā "Racing Point" - ko tu neteiksi!

     [+] [-]

, 2020-09-12 09:47, pirms 4 gadiem
To izlasot, uzreiz bija skaidrs, kurš ir autors.