Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Buljē: "Esam pārliecināti, ka Alonso varēs startēt, bet galavārdu teiks FIA"

Juris Grīns
Juris Grīns

Buljē: "Esam pārliecināti, ka Alonso varēs startēt, bet galavārdu teiks FIA"
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

"McLaren" komanda ir pārliecināta, ka tās pilots Fernando Alonso gaidāmajā nedēļas nogalē varēs iziet uz starta F1 pasaules čempionāta trešā posma sacīkstēs Ķīnā, lai gan spāni vēl priekšā gaida ārstu pārbaudes.

Pēc Austrālijas posma avārijā gūtajiem plaušu un ribu savainojumiem, ārsti aizliedza Alonso startēt čempionāta otrajās sacensībās Bahreinā.

Gatavojoties posmam Šanhajas trasē, Alonso savā "Twitter" kontā publiskojis fotogrāfijas, kurās redzams uzvarot Ķīnas "Grand Prix" vēl "Renault" un "Ferrari" komandu sastāvā, savukārt "Facebook" publicējis attēlus, kuros redzams kopā ar fizioterapeitu Fabricio Borru, kā arī vienā no bildēm redzama sportista pamatīgi nobrāstā mugura.

"Pakāpeniski palielinām treniņu slodzes," Alonso raksta. "Pārsvarā strādāju uz velotrenažiera un ar elastīgo vingrošanas gumiju, jo ar to ir atļauts nodarboties, ja ir lauztas ribas. Esmu priecīgs par to, kā viss norit."

Ārstu pārbaudes Alonso būs jāiziet ceturtdien, kad arī kļūs zināms, vai sportistam būs atļauts sēsties pie F1 sacīkšu auto stūres.

"Esam pārliecināti, ka Fernando visas pārbaudes izies veiksmīgi," laikraksts "El Mundo Deportivo" citē "McLaren" komandas vadītāju Eriku Buljē. "Protams, galavārds būs FIA."

Ja Alonso tomēr nedrīkstēs startēt Ķīnas "Grand Prix", otru posmu pēc kārtas viņu aizstās komandas rezerves pilots Stofels Vandūrns. Bahreinā šis sportists debijas sacīkstēs guva desmito vietu, nopelnot pirmo punktu.

"Šonedēļ došos uz Ķīnu un tad jau redzēsim, vai man būs izdevība sēsties mašīnā," stāsta GP2 čempions Vandūrns. "Pēc aizvadītajām sacensībām nebūtu viegli atkal sēdēt malā, bet es zināju, ka šogad tā būs. Sacensības Bahreinā bija mans lielākais pārbaudījums, un es pierādīju, ka pavisam noteikti esmu tam gatavs."

Kļuvis arī zināms, ka "McLaren" sadarbības partneri "Honda" šobrīd nolēmuši lielāko uzmanību novirzīt no izturības uzlabošanai, pie kā tika daudz strādāts līdz šim, uz jaudas palielināšanu.

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formula 1 news

  -1 [+] [-]

, 2016-04-11 16:56, pirms 9 gadiem
Ļaujiet tam jauniņajam braukt...Alosno pensijā jāiet