Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo gaidāmajā sezonā cer kāpt uz pjedestāla

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo gaidāmajā sezonā cer kāpt uz pjedestāla
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

"Visa Cash App RB" komanda šogad piedzīvojusi lielas pārvērtības, iegūstot ne vien jaunu nosaukumu, bet arī saņemot lielāku tehnisko atbalstu no "Red Bull". Daniels Rikjardo uzskata, ka tā būs ātra, un viņa mērķis ir atkal kāpt uz pjedestāla.

Līdz šim zināma kā "Scuderia AlphaTauri", šogad itāļu vienība sezonu uzsāks jaunā veidolā. Iegūti ne vien jauni sponsori "Visa" un "Cash App", bet arī tehniskajā ziņā tiks izmantotas visas F1 noteikumos atļautās iespējas, aizgūstot tehniskos risinājumus no čempionvienības "Red Bull". Acīgākie līdzjutēji pamanījuši, ka jaunais komandas modelis VCARB 01 ir ļoti līdzīgs pērnā gada neuzvaramajai RB19 sacīkšu mašīnai.

"Šis auto būs ātrs, bet, ja tas vēl izskatās labi, tas ir pavisam jauki," prezentācijā atzina Rikjardo. "Šobrīd komandas iekšienē norit lieli notikumi. Tas ir kaut kas vairāk nekā tikai fāze, kuras laikā tā tiek veidota par kaut ko vairāk kā tikai "Red Bull" junioru komanda. Tas ir kaut kas patiesi nozīmīgs. Gaidot sezonu, esmu pašpārliecības pilns, tāpēc domāju, ka sagaidīsim kaut ko labu."

34 gadus vecais austrālietis arī ieskicē gaidāmās sezonas mērķus: "Tas būtu brīnišķīgi, ja varētu atkal kāpt uz pjedestāla. Bet vienreiz uzkāpt uz pjedestāla un pārējās sacīkstēs finišēt desmitajā vietā, tas nav tas, ko es gribu. Tad labāk būtu regulāri finišēt pirmajā pieciniekā, nevis vienreiz tikt pirmajā trijniekā, un parādīt stabilus rezultātus starp ātrākajiem. Tas būtu kā toreiz, kad aizvadīju savu otro sezonu "Renault" komandā, par ko cilvēki jau ir aizmirsuši. Tas bija gads, kad tiešām regulāri biju pirmajā pieciniekā vai sešiniekā un ieguvu dažus pjedestālus. Un tas ir līmenis, kādā arī tagad gribu braukt sacīksti pēc sacīkstes."

Pirmo reizi trasē Rikjardo izbrauks pirmdien, 12. februārī, kad Misano trasē komandai paredzēta filmēšanās diena. Tikmēr sportists jau iesildās sezonai simulatorā.

"Pagājušajā nedēļā divas dienas pavadīju simulatorā un vēl vienu dienu strādāšu nākamnedēļ, pēc filmēšanās dienas," stāsta pieredzējušais pilots. "Cilvēki varbūt domā, ka man tas viss jau apnicis, bet pat šajā karjeras punktā es aizvien visu izbaudu. Sirdī to ir svarīgi sajust, tas dod motivāciju iet un darīt visu tik labi, cik vien to spēju."

Rikjardo šī būs jau 14. sezona F1 čempionātā. Līdzšinējā karjerā viņš pārstāvējis arī tādas komandas kā HRT, "Red Bull", "Renault" un "McLaren". Aizvadīto 239 sacīkšu laikā gūtas astoņas uzvaras un 32 pjedestāli. Labākās sezonas izdevās 2014. un 2016. gadā, kad kopā ar "Red Bull" komandu tika izcīnīta trešā vieta kopvērtējumā. Savukārt pēdējo no uzvarām Rikjardo sasniedza 2021. gadā Moncā "McLaren" sastāvā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-02-11 20:14, pirms 4 mēnešiem
varēs kāpt kamēr nav apbalvosana