Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda piedāvājusi Albonam līgumu uz 2026. gada F1 sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda piedāvājusi Albonam līgumu uz 2026. gada F1 sezonu
Aleksandrs Albons. Foto: Motorsport.com

Šī brīža vadošā F1 čempionāta komanda "Red Bull" izteikusi piedāvājumu Aleksam Albonam, kas tagadējam "Williams" pilotam paver iespēju tajā startēt 2026. gada sezonā.

Albona sakarā pēdējā laikā baumots daudz. Viņš minēts gan kā iespējamais Serhio Peresa aizstājējs "Red Bull" sastāvā, gan, iespējams, pretendē uz Luisa Hamiltona vietu "Mercedes". Kā zināms, pēc šīs sezonas septiņkārtējais F1 čempions pāries uz "Ferrari".

Izskanēja informācija, ka "Red Bull" piedāvājusi Albonam ilgtermiņa līgumu sākot ar 2025. gadu, tomēr tagad tiek vēstīts, ka šīs spekulācijas nav īsti precīzas. Vairāki vadošie autosporta mediji, ieskaitot "Motorsport.com", ziņo, ka "Red Bull" patiesi izteikusi sportistam piedāvājumu, taču ar atteikuma tiesībām. Ja Albons piekritīs, "Red Bull" var izvēlēties viņu iekļaut sastāvā 2026. gadā, taču pilotam šī iespēja nebūtu garantēta.

Tādā gadījumā Albonam vairs nebūs iespēju pretendēt uz vietu kādā no pārējām vadošajām komandām, ieskaitot "Mercedes". Šobrīd braucējam ir līgums ar "Williams" līdz 2025. gada beigām.

Taizemiešu izcelsmes brits iepriekš jau pārstāvēja "Red Bull" vienību 2019. gadā, kad sezonas vidū tika izsaukts no "AlphaTauri", lai nomainītu Pjēru Gazlī. Startējot līdzās Maksam Verstapenam, neklājās viegli. Albons tomēr tika paturēts sastāvā līdz 2020. gada sezonas noslēgumam, pēc kā viņu nomainīja Serhio Peress.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv