Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Labāka sezona par šo nav iespējama"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Labāka sezona par šo nav iespējama"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Kristians Horners atzinis, ka aizvadītā sezona "Red Bull" komandai izvērsās fenomenāla un šaubās, kā kādreiz šāda mēroga panākumus izdosies atkārtot.

"Šī mums bija neaizmirstama sezona," stāsta "Red Bull" vienības vadītājs Horners. "Domāju, ka neviens no mums iepriekš nevarēja iztēloties, ka kādreiz būs tāda sezona, kādu tikko esam aizvadījuši. Uzvarējām 21 sacīkstē no 22, piecās no sešās sprinta sacīkstēm, aizstāvējām titulus pilotu un komandu ieskaitē, ceļā uz to pārspējot daudzus rekordus, daži no kuriem nebija gāzti kopš 1988. gada. Tas parāda, ka komanda ar katru vismazāko aspektu operē fenomenālā līmenī."

Trīskārtējais F1 čempions Makss Verstapens atzīst, ka nākamgad konkurence būs spēcīgāka: "Reāli domājot, par to, ko šogad sasniedzām, nekas daudz labāk vairs nevar būt. Un nav stāsts par cenšanos uzvarēt 20 sacīkstēs, stāsts ir par mēģināšanu atrast uzlabojumus gan mašīnā, gan sevī. Ja tas nozīmē, ka mēs uzlabosim mašīnu un atkal spēsim izcīnīt titulu, bet jau vairs ar desmit uzvarām, arī tas būs labi. Konkurence šogad mainījās - kādā posmā tuvāk bija viena komanda, kādā posmā cita. Cilvēki noteikumus iepazīst arvien labāk, tāpēc prognozēju, ka nākamgad konkurence būs spraigāka."

Horners uzskata, ka tādus panākumus, kādi tika sasniegti šajā gadā, atkārtot diez vai kādreiz izdosies.

"Nav runa tikai par to, kādu mašīnu mēs uzbūvējām un kā ar to operējām," panākumu atslēgu skaidro Horners. "Runa ir arī par to, kā mēs ražojam un veicam atbalsta funkcijas. Viss ir atkarīgs no katras mūsu nodaļas, katra atšķirīgā izaicinājuma dažāda veida trasēs, kas jāpiedzīvo sezonas laikā. Arī no tehniskās izturības, un partneris "Honda" mums šogad bija sarūpējis lielisku produktu. Visi šie aspekti salikās kopā, radot vajadzīgo kombināciju. Tas, ko paveicām šogad, bija ļoti iepriecinošs sniegums no komandas, un es šaubos, ka statistiski mums izdosies to vēlreiz atkārtot."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv