Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Markione piedāvā glābt "Sauber" ar "Alfa Romeo" palīdzību

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" rūpnīca un tās prezidents Serhio Markione ir gatavs finansiāli palīdzēt atbalstīt "Sauber" komandu, taču ar diviem nosacījumiem - kamēr "Alfa Romeo" kļūtu par tās galveno sponsoru, sastāvā būtu jāstartē Antonio Džiovinaci un Šārlam Leklerkam.

Abi šie piloti ir "Ferrari" junioru programmā. Monako pārstāvis Leklerks pērn kļuva par GP3 čempionu, kā arī vienlaikus bija "Ferrari" un "Haas" F1 komandu testpilots, bet šogad kļuva par "Formula 2" čempionu, kā arī reizē darbojas kā F1 testpilots "Ferrari" un "Sauber" komandās. Tikmēr Džiovinaci, kurš pērn bija GP2 vicečempions, šogad ir "Ferrari" un "Haas" testpilots, kā arī "Sauber" sastāvā piedalījās divos F1 posmos.

"Ferrari" jau šobrīd piegādā "Sauber" dzinējus un ātrumkārbas, bet sadarbību ar šveiciešu vienību plāno paplašināt. Šobrīd izskatās, ka Leklerkam ir labas izredzes kļūt par "Sauber" pilotu nākamajā F1 sezonā, tajā pašā laikā nopietns kandidāts ir pašreizējais pilots Markuss Ēriksons, kuru atbalsta kompānija "Longbow Finance SA", kas reizē arī ir viens no komandas galvenajiem sponsoriem.

"Ferrari" nolēmusi censties padarīt "Sauber" par savu "B" komandu. Ja ar finansiāli nestabilā situācijā esošo vienību izdosies vienoties, "Ferrari" nākamgad tai piegādās ne vien motorus un ātrumkārbas, bet arī piekares un bremžu sistēmas detaļas, kā arī citus tehniskos risinājumus. "Sauber" boss Frederiks Vasērs gan negribot, lai šī kļūtu par "Ferrari" rūpnīcas "B" komandu un vēlas saglabāt iespējami lielāku neatkarību, tomēr finansiālais stāvoklis varētu spiest rīkoties.

"Ferrari" vēlas, lai "Sauber" nākamgad reklamētu "Fiat Chrysler" koncernā ietilpstošo "Alfa Romeo" brendu. Tādā veidā tiek cerēts panākt lielāku noietu nesen pārdošanā nonākušajiem ielas modeļiem "Giulia" un "Stelvio", kuru tirdzniecības rādītāji neesot tik spoži kā cerēts.

Zināms arī, ka no "Sauber" visticamāk būs spiests aiziet "Mercedes" protežē Paskāls Verleins. Viņš šobrīd ir viens no kandidātiem uz vietu "Williams" sastāvā, taču, ja šajā komandā neiekļūs, karjeru visticamāk turpinās Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM).

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-11-10 13:40, pirms 7 gadiem
Žēl par Paskālu, pirms šīs sezonas vēl bija viens no kanditātiem uz vietu Mercedes vienībā, ļoti ceru ka viņš tiks apstiprināts Williams sastāvā.

     [+] [-]

, 2017-11-10 14:04, pirms 7 gadiem
Macaron* rakstīja: Žēl par Paskālu, pirms šīs sezonas vēl bija viens no kanditātiem uz vietu Mercedes vienībā, ļoti ceru ka viņš tiks apstiprināts Williams sastāvā.
gan jau , ka 2019 sezonā viņš būs atpakaļ F1

     [+] [-]

, 2017-11-10 19:09, pirms 7 gadiem
Macaron* rakstīja: Žēl par Paskālu, pirms šīs sezonas vēl bija viens no kanditātiem uz vietu Mercedes vienībā, ļoti ceru ka viņš tiks apstiprināts Williams sastāvā.
Nebūtu likti, ja Mercedes varētu viņu iebīdīt Force India, kā testpilotu un viņš varēs braukt vairākos FP1, bet uz 2019. gadu kļūt par pamatpilotu (Hulkenberga gadījums)