Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" bloķē Sainsa pāreju uz "Renault" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" bloķē Sainsa pāreju uz "Renault" komandu
Karloss Sainss juniors
Foto: AFP/Scanpix

Karloss Sainss esot bijis tuvu tam, lai parakstītu līgumu ar "Renault" komandu, taču kompānija "Red Bull", ar ko spānim ir kontrakts līdz nākamajam gadam, šādu notikumu pavērsienu nevēlējās pieļaut un viņa pāreju uz franču vienību bloķējusi.

Jau kādu laiku tika runāts, ka Sainss ir viens no kandidātiem uz vietu "Renault" komandā. Sainss bijis tuvu tam, lai šīs sezonas izskaņā pamestu "Toro Rosso", atzīst viņa tēvs, leģendārais rallists Karloss Sainss seniors.

"Viņš bija tuvu aiziešanai no "Toro Rosso" komandas, jo saņēma tiešām interesantu piedāvājumu, kas radīja viņam interesi, sevišķi tāpēc, ka viņi piedāvāja līgumu uz trim gadiem," stāsta Sainss seniors, kurš janvārī kārtējo reizi piedalīsies Dakaras rallijā. "Beigās "Red Bull" neļāva viņam doties prom. Viņi vēlas, lai viņš nostartē vēl vienu sezonu."

Nav zināms, vai "Red Bull" vēlas dot iespēju nākotnē Sainsam junioram startēt Daniela Rikjardo vai Maksa Verstapena vietā, tomēr Sainss seniors skaidro, kāpēc Dītriha Matešica vienība pieņēma šādu lēmumu: "Nākamā sezona "Red Bull" var izvērsties laba un viņi grib, lai būtu rezervists, kas varētu aizstāt kādu no pilotiem, ja gadījumā kaut kas notiek, un Karlosam viņi šajā ziņā grib dot priekšroku. Līdz ar to, no vienas puses tas viss ir labi, bet no otras - ne tik labi."

Sainss seniors atzīst, ka vēlas redzēt savu dēlu spēcīgākā komandā, un tas ir arī paša sportista mērķis. Līgums ar "Red Bull" viņu saista līdz 2017. gada izskaņai. Sainss seniors liek noprast, ka šis kontrakts pagarināts netiks, līdz ar to "Renault" vai kāda cita no lielajām komandām paliek kā opcija 2018. gadam.

Tikmēr "Renault" vaītājs Frederiks Vasērs atklājis, ka ir ieinteresēts Niko Hilkenberga nolīgšanā uz nākamo gadu. Lai gan "Force India" vienība apstiprinājusi, ka Hilkenbergs startēs tās rindās 2017. gada F1 sezonā, šobrīd ap komandu un tās pilotu kontraktiem valda zināma noslēpumainība, līdz ar to nevar izslēgt, ka vācietis nākošgad pārstāvēs "Renault".

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2016-10-10 19:45, pirms 8 gadiem
vot nesaprotu.

Kāpēc Renault, kura ir reāla pastarīte, ir tik ļoti karsta vieta nākamajai sezonai?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-10 20:00, pirms 8 gadiem
wilwood rakstīja: vot nesaprotu.

Kāpēc Renault, kura ir reāla pastarīte, ir tik ļoti karsta vieta nākamajai sezonai?
Liels budžets ar lielu potenciālu nākotnē

  +2 [+] [-]

, 2016-10-10 21:17, pirms 8 gadiem
wilwood rakstīja: vot nesaprotu.

Kāpēc Renault, kura ir reāla pastarīte, ir tik ļoti karsta vieta nākamajai sezonai?
Renault ir reāla pastarīte, jo šī gada formula ir būvētas uz Lotus šasijas, kas nav piemērota reņa motoriem. Paskaties, kā atkal pacēlušies ir Red Bull ar Renault motoriem - vairs nelaiž ņuņas par tiem kā iepriekšējās sezonās
Papildus tam Renault ir ambiciozi plāni - nākamgad būt jau viducī, aiznākam gad tik pie pirmajiem podiumiem, 5 gadu laikā izcīnīt konstruktoru kausu.
Ja kļūdos, tad palabojiet mani kāds