Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Piastri ar "McLaren" ir pirmā pilota līgums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Piastri ar "McLaren" ir pirmā pilota līgums"
Oskars Piastri. Foto: Motorsport.com

Niko Rosbergs paudis pārliecību, ka Oskaram Piastri ar "McLaren" komandu noslēgts "pirmā pilota līgums". Tas nozīmē, ka komanda viņam nevar pavēlēt sniegt palīdzību cīņā par titulu Lando Norisam, ja vien pats sportists to nenolemj darīt labprātīgi.

Itālijas F1 posmā "McLaren" braucēji startēja no pirmās rindas, bet jau pirmajā aplī Piastri ar drosmīgu manevru apdzina Norisu cīņā par pirmo vietu. Vēlāk ar viena pitstopa stratēģiju uzvaru izcīnīja Šarls Leklērs, bet Piastri ieņēma otro vietu, atstājot aiz sevis Norisu.

Daudzi izteica pārsteigumu, ka komanda nelika Piastri atdot pozīciju Norisam, lai tas spētu kopvērtējumā vairāk pietuvoties čempionāta līderim Maksam Verstapenam. Šobrīd Noriss ir otrais, bet Piastri - ceturtais.

"Ar Oskaru nav tik vienkārši, jo viņam ir pirmā numura kontrakts," skaidro 2016. gada F1 čempions un šobrīd par notikumu ekspertu strādājošais Rosbergs. "Viņa līgumā nav teikts, ka ir jāpalīdz Lando. Oskars brauc nevainojami, tāpēc viņš, no viņa paša skatupunkta, ir pelnījis izmantot katru iespēju izcīnīt uzvaras."

F1 kopvērtējumā Piastri ir 44 punktus aiz Norisa, bet tas nozīmē, ka vismaz teorētiski viņš astoņus posmus pirms sezonas beigām saglabā izredzes uz titulu. Noriss tikmēr ir 67 punktus aiz "Red Bull" pilota Verstapena.

"Jāatceras, ka, papildus tam, matemātiski viņš aizvien var kļūt par pasaules čempionu," sacīja Rosbergs. "Viņš nav nemaz tik tālu aiz Lando. Tāpēc būtu sarežģīti prasīt no Oskara, lai viņš sāk ziedot potenciālās uzvaras."

Rosbergs arī brīdina, ka tas varētu sabojāt savstarpējās attiecības: "Komandai jābūt ļoti, ļoti uzmanīgai, jo jaunu pilotu tā var mentāli iznīcinā, ja pēkšņi pret viņu attieksme nebūs godīga. Tas var nonākt pie uzticības zaudēšanas. Ļoti, ļoti delikāta situācija, ko komandai jāspēj menedžēt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv