Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Binoto: "Fetels sev sacīkstes sabojāja pats, nevis komandas stratēģija"

Juris Grīns
Juris Grīns

Binoto: "Fetels sev sacīkstes sabojāja pats, nevis komandas stratēģija"
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" vadītājs Matija Benoto atzīst, ka Sebastiana Fetela kļūda pirmajā aplī viņa rezultātu F1 čempionāta sestajā posmā ietekmēja daudz vairāk nekā nepareizi izvēlēta stratēģija, par ko sportists sūdzējās. Tikmēr Gerhards Bergers uzskata, ka komandai un Fetelam vajadzētu nekavējoties šķirt sadarbību.

Jau pirmajā Silverstounas trases līkumā pēc starta Fetela mašīna saslīdēja, sacensību lielāko daļu viņš pavadīja otrā desmitnieka vidusdaļā, bet finišu sasniedza pieticīgajā 12. vietā, paliekot bez punktiem. Pēc finiša četrkārtējais pasaules čempions sūdzējās, ka "Ferrari" neturējās pie sākotnēji plānotās stratēģijas.

"Vēl no rīta runājām, ka nav jēgas pitstopam, zinot, ka brauksim drūzmā, kā arī tas realitātē bija," teica Fetels. "Kāda jēga uz desmit apļiem uzlikt cietās riepas, lai pēc tam 20 apļus brauktu ar vidējā sastāva riepām? Tam nav jēgas. Sacensību beigās manas riepas bija pagalam."

Binoto tikmēr atzina, ka Fetela pieļautā kļūda, kad viņš jau sacīkšu sākumā atkrita uz pēdējo pozīciju, sportistam maksāja visvairāk.

"Nedomāju, ka viņš ir zaudējis cīņassparu," situāciju komentē "Ferrari" vadītājs. "Viņam klājas grūti kvalifikācijās, un pēdējo divu sacensību laikā viņš nejūtas pārliecinoši savā mašīnā. Šeit viņš saslīdēja, kad uzbrauca līkuma apmalei, un tas visu pārvērsa kājām gaisā. Te nav daudz ko runāt par stratēģiju. Sacīkstes viņam sabojājās jau startā, kas, manuprāt, bija atslēga visam, nevis pielietotā stratēģija."

Piecu posmu laikā Fetels guvis tikai desmit punktus un atrodas 13. pozīcijā kopvērtējumā, kamēr Šarls Leklērs divreiz kāpis uz pjedestāla, nopelnījis 45 punktus un ir ceturtajā vietā.

Bijušais "Ferrari" pilots Gerhards Bergers uzskata, ka Fetelam nekavējoties vajadzētu aiziet no komandas, kamēr jau tagad viņa vietu varētu ieņemt Karloss Sainss.

"Lai komandā būtu normāls noskaņojums, labākais variants jau tagad būtu startēt ar nākamā gada sastāviem," uzskata tagadējais DTM čempionāta vadītājs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-08-10 14:30, pirms 4 gadiem
Ferrari un īpaši Binnoto ir lielākais iesmesls kapēc Vettels no čempiona kļuvis par pilotu, kas regulāri kļūdas.

Neredzu jēgu turpināt sadarbību viņu starpā.

Diez kā Sainzs šobrīd jūtas.

     [+] [-]

, 2020-08-10 14:37, pirms 4 gadiem
Feteļš jau iepriekš ir izcēlies, ka līdzīgs pret līdzīgu ir bezpalīdzīgs, nevar apdzīt, daudz sūdzas. Tā ir bijis gan RedBull laikos, gan Ferrari laikos.
vakar pirmajā aplī no pēdējās vietas vajadzēja vairākus apļus, kamēr Latifi apdzina, vēlāk mocījās gan ar Alfu, gan ar citiem. Un tad gribēja dabūt? brauc kaudzes vidū, apdzīt nevar un nemāk, citi sabrauc boksos, un kad viņš izbrauc, tad loģiski, ka visi turpat vien būs un neviens nekur nebūs aizmucis. 5 apļus bija tīra trase, bet tik un tā nespēja uzlabot savas pozīcijas.
Un Bergers varēja piedāvāt risinājumu nevis visu pamest. Risinājumu, kas ļautu sevi pierādīt nevis vienkārši visu pamest.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-10 18:02, pirms 4 gadiem
Fetels šosezon galīgi nav ādā. Nešaubos, ka Kimi spētu labāk braukt ar šo vāģi. Taisām rokādi - Fetels līdz sezonas beigām uz Alfa Romeo, bet Kimi - uz Ferrari! 😉

     [+] [-]

, 2020-08-11 09:35, pirms 4 gadiem
Nez vai tā būtu labākā rokāda šaut pilotiem mainīt komandas jau tagad '''(Sainza un Rikardo') gadijums, jo Maki un Reņi cīnās par 3.vietu konstruktoru kausā . Un Fetels ar neatteiksies no 40 miljoniem un sarkanie nemaksās sodu par līgumu laušanu