Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Renault" sūdzas par F1 komandu laikā nesamaksātajiem rēķiniem

"Renault" sūdzas par F1 komandu laikā nesamaksātajiem rēķiniem
"Caterham" ir viens no "Renault" partneriem
Foto: AFP/Scanpix

Ne visas komandas laikus apmaksājušas rēķinus par motoru piegādi, līdz ar to "Renault" trūkst līdzekļu, lai pilnvērtīgi attīstītu jaunos turbo motorus.

"Renault" F1 projekta boss Žans-Mišels Žaliņē Barselonā žurnālistiem atklāja, ka maksājumus par motoriem kavē vairāk nekā viena komanda.

"Nākas teikt, ka tā nav pieļaujama situācija, jo dažas komandas vienkārši kavē maksājumus un šo novēloti samaksāto parādu dēļ mēs zaudējam laiku, kas būtu izmantojams, lai ieguldītu savus resursus dzinēju attīstībā un ķertu rokā konkurentus," Žaliņē citē ziņu aģentūra "Reuters".

"Renault" ar motorim šogad apgādā četras komandas - pasaules čempioni "Red Bull", tai piederošo "Toro Rosso" vienību, kā arī "Lotus" un "Caterham". Žaliņē gan publiski nenosauc, kuras no tām laikus neveic maksājumus, taču brīdina, ka nevarēs gaidīt mūžīgi. Ja parādi netiks samaksāti vēl vairākas nedēļas, "Renault" varētu pārtraukt piegādāt motorus.

"Tāda iespējamība pastāv," viņš saka. "Viņiem ir jātiek skaidrībā ar savas komandas lietām un jāatrisina finansiālās problēmas."

Maz ticams, ka parādi ir "Red Bull" komanda, tāpat arī "Toro Rosso" boss Francs Tosts presei atzina, ka arī viņi visu ir samaksājuši laicīgi. Noslēpumaināks bija "Caterham" boss Sirils Abitebouls, lai gan atzina, ka ar "Renault" nekādu nesaskaņu šajā jautājumā nav. "Lotus" komanda, par kuras finansiālajām problēmām zina visi, pagaidām situāciju nav komentējusi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...


Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta īpašnieki noslēdz miljards dolāru vērtu līgumu

F1 pasaules čempionāt noslēdzis līgumu uz desmit gadiem ar luksusa preču ražotāju apvienību LVMH, bet kontrakta vērtība tiek lēsta viena miljarda ASV dolāru (USD) apmērā.
Franko Kolapinto. Foto: Motorsport.com

Kolapinto radītās ažiotāžas iespaidā Argentīna strādā pie F1 posma rīkošanas

Pēc milzīgās ažiotāžas, ko autosportists Franko Kolapinto radījis savā dzimtenē, Argentīna uzsākusi darbu pie F1 čempionāta posma sarīkošanas.
Mihaels Šūmahers. Foto: Motorsport.com
5

Medijs: Mihaels Šūmahers apmeklējis savas meitas kāzas

Tiek ziņots, ka septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers pirmo reizi kopš piedzīvotā negadījuma izgājis sabiedrībā, apmeklējot savas meitas kāzas, kas notika Spānijā.