Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss varētu nomainīt Peresu "Red Bull" komandā uz 2025. gada sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss varētu nomainīt Peresu "Red Bull" komandā uz 2025. gada sezonu
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Ja Karloss Sainss nevienosies ar "Ferrari" par līgumu uz vairākām sezonām, 2025. gadā spāņu pilots varētu nomainīt Serhio Peresu "Red Bull" sastāvā, ziņo laikraksts "La Gazzetta dello Sport".

Pēc itāļu medijam pieejamās informācijas, Šarls Leklērs jau ir parakstījis jaunu kontraktu ar "Ferrari" uz termiņu līdz 2029. gada beigām. Tikmēr sarunas ar Sainsu turpinās. Sportists vēlas līgumu, kā minimums, uz diviem gadiem, taču komanda saistības vēlas pagarināt tikai uz vienu sezonu - līdz 2025. gada beigām. Sainss ar šo situāciju neesot mierā.

"La Gazzetta dello Sport" ziņo, ka gadījumā, ja abas puses pie vienošanās nenonāks, ir liela iespējamība, ka Sainss 2025. gadā kļūs par komandas biedru Maksam Verstapenam "Red Bull" sastāvā. Peresa līgums ar komandu beigsies nākamgad, bet jau šosezon tika daudz runāts par viņa nākotni un iespējamo kontrakta laušanu pirms tā beigām. Savu pamatuzdevumu gan meksikānis izpildīja, palīdzot komandai uzvarēt Konstruktoru kausā, bet pats izcīnīja otro vietu pilotu ieskaitē.

Jāatgādina, ka Sainss nāk no "Red Bull" junioru programmas un savulaik startēja "Toro Rosso" vienībā, vairāk nekā sezonu startējot kopā ar Verstapenu. Viņam izdevās veiksmīgi konkurēt. Holandietis gan 2016. gadā tika paaugstināts uz "Red Bull" komandu, bet Sainss, pie šādas iespējas neticis, 2017. gada otrajā pusē pievienojās "Renault". Šajā komandā viņš startēja divus gadus, pēc tam divas sezonas aizvadīja "McLaren" rindās, bet kopš 2021. gada ir "Ferrari" pilots.

Sainsa vārds jau ilgāku laiku tiek saistīts ar "Audi" komandu, kas F1 čempionātā ienāks 2026. gadā, pārņemot "Sauber". Baumoja pat, ka abu pušu starpā jau noslēgts priekšlīgums. Ja tā būtu patiesība, tādā gadījumā gan pilotu būtu jāapmierina līgums ar "Ferrari" tikai uz 2025. gadu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs