Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Manu auto problēma skāra vairāk, jo braucu aiz Rosberga"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Manu auto problēma skāra vairāk, jo braucu aiz Rosberga"
"Mercedes" pilotu divcīņa F1 posmā Kanādā
Foto: AFP/Scanpix

Pēc izstāšanās Kanādas F1 posmā, Luiss Hamiltons atzīst, ka tagad viņam būs jāpaveic ļoti daudz, lai atgūtu komandas biedram Niko Rosbergam zaudētos punktus. Tikmēr brits uzskata, ka viņa mašīnu vairāk ietekmēja tehniskās problēmas, jo nācās braukt netīrā gaisā aiz komandas biedra.

Abi "Mercedes" piloti iedzīvojās tehniskās problēmās sezonas septītajās sacīkstēs Monreālā, taču, kamēr Rosbergs finišēja otrais, zaudējot vadību neilgi pirms finiša, Hamiltons izstājās ar beigtām bremzēm. Rezultātā Rosbergam vienā sacīkstē pārsvaru pār Hamiltonu izdevies palielināt par 18 punktiem un kopumā tagad abu starpā jau 22 punkti.

Atgādinām, ka pēc pirmā posma Hamiltons bija nokļuvis 25 punktus aiz Rosberga, taču spēja tos atgūt un pat kļuva par čempionāta līderi.

"Kopš pirmā posma bijis jāpaveic ļoti daudz," stāsta Hamiltons. "Man ir divas izstāšanās, kamēr Niko nav izstājies ne reizi. Es nepadošos un ceru, ka nākošajā sacīkstē būšu spēcīgāks. Divu izstāšanos dēļ esmu zaudējis 50 vai gandrīz 50 punktus, tādēļ tagad man tie būs jācenšas kaut kur atgūt."

Hamiltonam šī bija otrā izstāšanās sezonā, kamēr Rosbergs finišējis visās sacīkstēs un ne reizi nav ierindojies zemāk par otro vietu.

"Mercedes" komanda apstiprina, ka abas mašīnas Monreālā saskārušās ar elektronikas defektu, kā rezultātā pārstāvjusi darboties MGU-K sistēma, kas bremzējot iegūto enerģiju pārvērš elektrībā. Hamiltona viedoklis ir tāds, ka viņa mašīnu tas skāra vairāk, jo ilgu laiku nācās braukt netīrā gaisā aiz komandas biedra.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 13:03, pirms 10 gadiem
Ne gluži, tavs braukšanas stils mašīnu piebeidza. Kas ātri skrien, ātri atduras.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-09 13:10, pirms 10 gadiem
Nabadzins, izradas sliktais komandas biedrs prieksa gaisu maitaja un speciali saplesa vina masinu, viens no mulkigakajiem attaisnojumiem. Tad vajadzeja apdzit, ja pats nemak otrais braukt.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-09 13:26, pirms 10 gadiem
Ceru, ka Rosbergs paņems titulu.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-09 13:32, pirms 10 gadiem
Kā saka, saprašana - Dieva dāvana.
Zombijs rakstīja: Nabadzins, izradas sliktais komandas biedrs prieksa gaisu maitaja un speciali saplesa vina masinu, viens no mulkigakajiem attaisnojumiem. Tad vajadzeja apdzit, ja pats nemak otrais braukt.

  +5 [+] [-]

, 2014-06-09 16:10, pirms 10 gadiem
Hamiltons spēj pabraukt ātrāk, bet Rosbergs ilgāk.
Mercedes komandā nav No.1 un No.2 pilotu, bet Red Bull gan ir.
Ja Red Bull formula nav vairākas sekundes ātrāka, tad Fetels "aizmirst" kā ir jāapdzen konkurenti! Lai tas vācu čīkstulis mācās no Rikjardo!
Fetela čīkstēšana savai komandai 23.aplī bija vienkārši nožēlojama:
"I am struggling to get by (Hulkenberg)"
Un to saka 4x čempions trasē, kurā var izmantot DRS un ir garās taisnes!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 19:50, pirms 10 gadiem
Zombijs rakstīja: Nabadzins, izradas sliktais komandas biedrs prieksa gaisu maitaja un speciali saplesa vina masinu, viens no mulkigakajiem attaisnojumiem. Tad vajadzeja apdzit, ja pats nemak otrais braukt.
Nezin gan kāpēc visas komandas savus pilotus brīdina, ka ilgi nevar vilkties astē kādam. Vai nu ātri tiec garām vai atpaliec un ieturi distanci. Loģiski, ka priekšā braucošais vienmēr ir traucējis aizmugurē braucošā mašīnai. Parasti vairāk gan runa par dzesēšanu un pārkaršanu, bet nu te taču arī bija runa par kaut kādu pārkaršanu. Ne jau tāpat vien sāka niķoties tā sistēma.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-09 21:26, pirms 10 gadiem
Manam autiņam gan ar MGU-K viss štokos.

     [+] [-]

, 2014-06-09 22:05, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nezin gan kāpēc visas komandas savus pilotus brīdina, ka ilgi nevar vilkties astē kādam. Vai nu ātri tiec garām vai atpaliec un ieturi distanci. Loģiski, ka priekšā braucošais vienmēr ir traucējis aizmugurē braucošā mašīnai. Parasti vairāk gan runa par dzesēšanu un pārkaršanu, bet nu te taču arī bija runa par kaut kādu pārkaršanu. Ne jau tāpat vien sāka niķoties tā sistēma.
Tas ir gadjuma ja ir ari cina ar citam komandam, neviss abi piloti apli ir atraki par parejiem ap 0.5-1 sek par citiem, pienemu ka Hamiltons bija atraks, tacu komanda tiek sludinata vienlidzba, ja Rosbergs bremzetu un parejie naktu klat tad cita lieta, komandas laba butu tada pavele.