Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komandas boss: "Riepām F1 ir pārāk liela ietekme"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komandas boss: "Riepām F1 ir pārāk liela ietekme"
Foto: Haas F1 Team

"Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners uzskata, ka riepu ietekme "Formulā 1" kļuvusi pārāk liela. Komandu sniegums, viņaprāt, jau daudzus gadus ir lielā mērā atkarīgs no tā, kā kurai mašīnai ir labāk piemērotas "Pirelli" ražotās riepas.

Šogad riepu ietekme jūtama vēl vairāk nekā citkārt, un ne viena vien komanda atklāti atzinusi, ka to mašīnas nav gana ātras tikai tādēļ, ka riepas uzsilst pārāk lēni. Arī "Ferrari" vienība neslēpj, ka nespēj konkurēt ar "Mercedes" tikai tādēļ, ka tās spēkrats "nesaprotas" ar riepām.

Viena no cietējām ir arī amerikāņu vienība "Haas", kuras mērķis šogad ir izcīnīt ceturto vietu Konstruktoru kausā, pieņemot, ka "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull" atkal būs ievērojams pārsvars pār konkurentiem. Pašlaik punktus tā guvi vien pirmajā no aizvadītajiem četriem F1 posmiem un kopvērtējumā atrodas astotajā vietā.

"Problēmas ar riepām ir visiem," atzīst "Haas" vadītājs Steiners. "Jautājums ir tikai par to, kurš no tā cieš mazāk, kurš - vairāk. Mēs ciešam vairāk. Tas ir sarūgtinoši, jo mums ir laba mašīna. Mums nevajadzētu visu laiku runāt par to, riepas strādā vai nē. Tas viss ir interesanti, bet nē - tā nav "Formula 1". "Vai manas riepas strādā? Jā - un es esmu ātrs. Nē, manas riepas nestrādā - esmu lēns." Mēs tērējam miljonus, lai radītu un uzlabotu šīs mašīnas, bet tad tiek uzliktas šīs riepas un ar tām nevar normāli pabraukt. Sacīkstēs tikai "Williams" komanda ir vēl lēnāka par mums."

Arī "Pirelli" pusei ir savs viedoklis par situāciju, kas, viņuprāt, nebūt nav tik slikta.

"Kamēr mēs centāmies panākt to, lai novērstu riepu pārkaršanas risku, daudzas komandas savas mašīnas būvējušas tā, lai tās būtu iespējami saudzīgas pret riepām," saka "Pirelli" F1 nodaļas vadītājs Mario Isola. "Situācija nav tik slikta. Baku trasē redzējām, ka, lai gan kvalifikācijā temperatūra bija zema, apļu laiku aizvien bija ļoti ātri. Līdz ar to nevar teikt, ka šīm riepām trūkst saķeres. Nedomāju, ka šīs riepas ir mazāk izturīgas kā pagājušajā gadā. Arī sastāvu izvēles ziņā esam konservatīvi, lai ļautu pilotiem sacīkstēs braukt agresīvāk. Šogad ir nedaudz problēmas ar riepu uzsildīšanu un pirmo apli pēc izbraukšanas ar tām trasē, bet pēc tam tās strādā labi. Dati neuzrāda, ka kaut kas būtu nepareizi."

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...