Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Maserati" gatavojas kļūt par "Haas" F1 komandas galveno sponsoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Maserati" gatavojas kļūt par "Haas" F1 komandas galveno sponsoru
Foto: AFP/Scanpix

Itāļu auto ražotājs "Maserati" drīzumā varētu atgriezties "Formulā 1", jo gatavojas kļūt par "Haas" komandas galveno sponsoru. Tas gan diez vai notiks nākamgad.

Šobrīd tās vēl ir spekulācijas un oficiāls paziņojums nav bijis, tomēr tiek ziņots, ka "Maserati" varētu iet līdzīgu ceļu kā "Alfa Romeo", kas no nākamās F1 sezonas būs "Sauber" komandas galvenais sponsors un sadarbības partneris.

Tāpat kā "Alfa Romeo", arī "Maserati" rūpnīca ietilpst "Fiat Chrysler" grupā, un tās prezidents Serdžio Markione šādu iespējamību neizslēdz.

"Vai tas ir iespējams, ka sadarbība ar "Haas" izvēršas plašāka nekā šobrīd? Atbilde ir - jā," saka Markione. "Tomēr tagad mēs vel esam pārāk tālu no tā, bet tas ir iespējams. Redzēsim, laiks rādīs."

Neoficiāli zināms, ka "Maserati" ik gadu varētu maksāt "Haas" vienībai 20 miljonus eiro. Šobrīd "Haas" izmanto "Ferrari" motorus, kā arī sadarbojas ar slaveno itāļu kompāniju citās tehnoloģiju jomās.

1957. gadā argentīnietis Huans Manuels Fanhio ieguva F1 titulu braucot ar "Maserati 250F". Kā rūpnīcas komanda "Maserati" tolaik uzvarēja kopumā deviņās F1 sacīkstēs. Par spīti panākumiem, rūpnīcu nomocīja finansiālas grūtības un 1958. gadā tā aizgāja no pasaules čempionāta, taču "Maserati" spēkratus vēl vairākus gadus turpināja izmantot privātie braucēji. Sešdesmitajos gados "Maserati" motorus izmantoja "Cooper" komanda, uzvarot divās sacīkstēs. Kopš tā laika šīs rūpnīcas vārds "Formulā 1" nav dzirdēts.

Izmantotie resursi:
Read Motorsport - Breaking news and rumours...