Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens gatavs cīņai ar Hamiltonu par 2018. gada F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens gatavs cīņai ar Hamiltonu par 2018. gada F1 titulu
Makss Verstapens
Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/Scanpix

Aizvadīti četru posmu laikā guvis divas uzvaras, holandiešu pilots Makss Verstapens atzīst, ka šobrīd jūtas gatavs 2018. gada sezonā cīnīties ar Lūisu Hamiltonu par pirmo vietu ne vien atsevišķās sacīkstēs, bet arī sezonas kopvērtējumā.

Pirms pusotras nedēļas "Mercedes" pilots Hamiltons Meksikā nodrošināja ceturto F1 titulu karjerā, bet tieši "Red Bull" pārstāvis Verstapens kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena, turklāt uzvarēja ar ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem. Lai gan sezonas lielāko daļu Hamiltona galvenais pretinieks bija Sebastians Fetels no "Ferrari", pēdējā laikā tieši Verstapens spējis sastādīt britam pamatīgāko konkurenci.

Hamiltons pēc titula izcīnīšanas atzina, ka nākamgad labprāt gribētu cīnīties ar Verstapenu par titulu.

"Viņš ir lielisks pilots un šogad ir pelnījis titulu, jo bijis ātrākais un stabilākais no visiem, kas cīnījās par pirmo vietu čempionātā," atzīst Verstapens, kurš arī izteica prieku par Hamiltons izteiktajiem komentāriem. "Es labprāt ar viņu cīnītos un ceru, ka tas notiks jau nākamgad."

Verstpens neslēpj, ka viņam varētu būt pa spēkam sakaut Hamiltonu: "Protams, jo citādi es nestartētu Formulā 1. Es darītu ko citu, ja domātu, ka nespēju to paveikt. Grūti pateikt, vai mūsu sniegums šobrīd ir vienādā līmenī, jo nebraucam ar vienādām mašīnām un man arī īsti nav bijušas tādas iespējas kā viņam, bet es par to daudz nedomāju, jo koncentrējos uz to, ko pašam jādara."

Kā zināms, šosezon "Red Bull" komanda "Total" degvielas un smērvielu vietā sāka izmantot "ExxonMobil" ražotos izstrādājumus. Verstapens atzīst, ka tie palīdzējuši uzlabot mašīnu veiktspēju.

Pēc sarežģītās F1 sezonas pirmās puses, kad bieži nācās izstāties, lielākoties tehnisku iemeslu dēļ, Verstapens arī neslēpj, ka šogad uz uzvarām nav cerējis: "Es to tiešām negaidīju, tomēr jau Singapūrā ar uzlaboto degvielu spējām konkurēt, bijām daudz spēcīgāki, un tas turpinājās. Kad sāc progresēt straujāk par konkurentiem, tas palīdz uzvarēt. Tomēr, ņemot vērā visas manas neveiksmes un citas lietas, necerēju, ka šogad tas izdosies."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-11-08 09:17, pirms 7 gadiem
Ha ha haaaa

     [+] [-]

, 2017-11-08 09:44, pirms 7 gadiem
tā var runāt optihuists - ir baigais optimisms, bet ja nesanāks, tad ph par to, jo visu varēs norakstīt uz švakajiem motoriem.
protams, ka šovs būtu labāks, ja būtu trīscīņa, bet šogad visiem ir zināms, ka Mercedes komandai ir problēmas ar šasiju, kuras ir novēršamas, savukārt motori rullē un ir vismaz divus soļus priekšā pārējiem, kas ļāva uzvarēt kopvērtējumā Hamiltonam, jo arī ar sliktāku šasiju prot izspiest maksimumu.