Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" pilots Alonso parakstīs līgumu ar "Toyota"?

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" pilots Alonso parakstīs līgumu ar "Toyota"?
"Toyota" Lemānas prototips
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso ir tuvu tam, lai noslēgtu līgumu ar "Toyota" rūpnīcas komandu par startēšanu tās sastāvā 2018. gada Lemānas 24 stundu sacensībās. Jau nākamnedēļ spānim paredzēti LMP1 prototipa testi.

Alonso neslēpj, ka vēl savā karjerā vēlas uzvarēt divās sacīkstēs - "Indy 500", kur šogad sportists jau startēja, cīnījās par pirmajām pozīcijām, bet tehnisku problemu dēļ izstājās, kā arī Lemānas diennakts sacensībās, kur viņš vēl nav braucis. Ja tas izdosies, Alonso kļūs vien par otro pilotu vēsturē aiz brita Greiema Hila, kuram izdevies iegūt Triple Crown titulu.

Tiek ziņots, ka šobrīd Alonso nopietni domā par startēšanu nākamā gada Lemānas 24 stundu sacīkstēs, turklāt plāno to darīt spēcīgākās komandas sastāvā. Nākamgad izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), tostarp posmā Lemānā, nepiedalīsies šī gada čempionvienība "Porsche", līdz ar to paredzams, ka "Toyota" būs izteikti ātrākā komanda. Tieši ar "Toyota" Alonso plāno parakstīt līgumu par startu Lemānā.

Jau nākamnedēļ viņam paredzēti testi ar "Toyota" LMP1 klases prototipu, kas uzvarējis iepriekšējos divos šīs WEC sezonas posmos. Oficiāli gan nav apstiprināts, ka Alonso testos piedalīsies, bet no drošiem avotiem zināms, ka tas visticamāk notiks. Ja Alonso ieradīsies uz testiem Sahiras trasē, viņam būs jāstrādā kopā ar 19 gadus veco franču autosportistu Tomā Lorēnu.

Nākamās nedēļas nogalē turpat Bahreinā gaidāms WEC čempionāta finālposms.

Izmantotie resursi:
The Drive - Automotive News, Car Reviews and...

     [+] [-]

, 2017-11-08 16:19, pirms 7 gadiem
Lābs! Čalis brauks Toyota komandā, kas ir pašreizējā McLaren dzinēju piegādātāju Honda nāvīgākais konkurents. Pilnīgs bardaks.