Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" aizvadīs 1000. posmu un mainīs formulu dizainu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" aizvadīs 1000. posmu un mainīs formulu dizainu
1950. gada "Ferrari" sacīkšu modelis 375 F1. Foto: Motorsport.com

Šīs nedēļas nogalē Mudžello trasē "Ferrari" komanda aizvadīs savas 1000. sacīkstes "Formulā 1" un tam par godu gatavojas startēt ar vēsturiska krāsojuma dizainu.

Lai gan no rezultātu viedokļa "Ferrari" šī sezona izvērsusies pagalam neveiksmīga, nākamajā posmā komanda atzīmēs ļoti cienījamu jubileju. "Ferrari" kļūs par pirmo komandu visā F1 pasaules čempionāta vēsturē, kas piedalījusies 1000 posmos.

Pirmos no tiem vienība aizvadīja jau tālajā 1950. gadā, debitējot sezonas otrajā posmā Monako, kad Alberto Askari finišēja otrajā vietā, Reimonds Sommerss izcīnīja ceturto pozīciju, bet Luidži Villoresi izstājās. Paredzams, ka Toskānas "Grand Prix" Sebastiana Fetela un Šarla Leklēra mašīnām būs tāda pati krāsa, kā savulaik pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, kad tā bija tumši sarkana.

Zīmīgi, ka 1000. sacensības "Ferrari" aizvadīs savās mājās Itālijā, Mudžello trase. "Ferrari" rūpnīca ir šīs trases īpašniece un mēdz tur aizvadīt "Formula 1" testus. "Ferrari" arī ir gaidāmo sacensību galvenais sponsors, turklāt pirmo reizi šosezon klātienē sacensības drīkstēs apmeklēt līdzjutēji.

Iepriekšējais posms arī notika Itālijā, Moncas trasē, bet noslēdzās ar abu pilotu izstāšanos. Fetelam atteica bremzes, bet Leklērs piedzīvoja pamatīgu avāriju - vēl tiks lemts, vai ir nepieciešams veikt viņa mašīnas šasijas nomaiņu. Savukārt kvalifikācijā neviens no viņiem nespēja ierindoties pirmajā desmitniekā, ko "Ferrari" komanda Moncā nebija piedzīvojusi pēdējos 36 gadus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-09-08 09:50, pirms 4 gadiem
Labak , lai uzlabo formulu, nevis dizainus maina, par apkaunojumu ir kluvusi

     [+] [-]

, 2020-09-08 10:25, pirms 4 gadiem
Cerams ka jubelejas posmā neizgāzīsies, no Ferarri tik nosaukums palicis

     [+] [-]

, 2020-09-08 10:33, pirms 4 gadiem
Mudžello trase ir motoGP trase nevis F1 trase, jo trasē ir daudz "apaļu" līkumu, pie tam daudz vairāk ir ātri līkumi, ir daži lēni līkumi, un viena pagara taisne. Taisnē Ferrari varētu zaudēt, bet līkumos, kur jauda nav vajadzīga, varētu pietikt, lai atkārtotu ungārijas gp kvaleni un sacīkšu rezultātus, iespējams, ka pat tiktu pjedestāla tuvumā.
Apdzīšanas iespējas tikai taisnē, pie tam, tā taisne ir diviem līkumiem, nelielu uzkalniņu pēc izbraukšanas no boksiem, interesanti būs redzēt, kā vienosies ar taisnes izbraukšanu apdzīšanu laikā, jo taisnē trajektoriju var mainīt tikai vienu reizi, un segšanās gadījumos nevarēs vairs izņemt trasi pa ideālo trajektoriju.

     [+] [-]

, 2020-09-08 11:12, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Cerams ka jubelejas posmā neizgāzīsies, no Ferarri tik nosaukums palicis
Gan jau Ferrāri ok būs, stabilos punktos jau nu jābūt. Šajā trasē tas 2018. Gada motors ne tik traki ietekmēs ātrumu

     [+] [-]

, 2020-09-08 11:37, pirms 4 gadiem
Ferrari, priekšrocības šajā trasē pār visiem. Domāju, ka Williamsus stabili nokodīs.