Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Monako GP uzvarētājam Rikjardo izdodas izvairīties no soda

Juris Grīns
Juris Grīns

Monako GP uzvarētājam Rikjardo izdodas izvairīties no soda
Daniels Rikjardo
Foto: AP/Scanpix

Pateicoties tam, ka "Red Bull" komandai izdevies atrast risinājumu, kā salabot bojāto MGU-K ierīci, Danielam Rikjardo uz Kanādas F1 posmu, kas notiks šonedēļ, nenāksies saņemt starta vietu sodu.

"Red Bull" vienības tehniskais boss Adrians Ņūvijs šonedēļ paziņoja, ka Rikjardo "pavisam noteikti" nāksies saņemt starta vietu sodu, kas krietni pasliktinātu austrālieša izredzes pacīnīties par otro uzvaru pēc kārtas.

Neskatoties uz šīm bažām, komandai izdevies atrast risinājumu un MGU-K hibrīdsistēmas bojāto detaļu aizstāt ar lietotu, kas jau tika izmantota pirms turbīnas defekta rašanās Ķīnas "Grand Prix" pēdējā treniņā.

"Viss, ko zinu - man tika pateikts, ka soda nebūs," situāciju komentē pats Rikjardo. "Ja kaut kas notiks treniņbraucienos, tad nāksies veikt maiņu un sods būs, bet pagaidām mums pietiek detaļu, lai varētu braukt tāpat. Ja tās būs izturīgas, varēsim ar tām startēt visu nedēļas nogali."

MGU-K sistēma uzkrāj karstumu, kas rodas bremzēšanas laikā, pārvērš to enerģijā un tālāk novada uz iekšdedzes dzinēju, radot papildus jaunu. Sezonas laikā katram pilotam pieejamas tikai divas šādas sistēmas, bet Rikjardo otro saņēma jau pirms kvalifikācijas Ķīnā.

Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka Rikjardo pienāksies starta vietu sods kādā no nākamajiem posmiem, iespējams, jau pēc tam sekojošajā posmā Ķīnā, apstiprina pats sportists.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2018-06-08 14:43, pirms 6 gadiem
iespējams, jau pēc tam sekojošajā posmā Ķīnā, apstiprina pats sportists.

Ķīnā jau bija posms... nākamais pēc Kanādas būs Francijas posms