Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džordans: "Pēc nākamās sezonas "Mercedes" aizies no F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džordans: "Pēc nākamās sezonas "Mercedes" aizies no F1"
Džordans un "Mercedes" pilots Valteri Botass
Foto: Digitale/Scanpix

Bijušais "Jordan" vienības īpašnieks Edijs Džordans izteicis minējumu, ka "Mercedes" rūpnīca pēc 2018. gada F1 sezonas pārdos savu komandu, čempionātā paliekot vien dzinēju piegādātājas statusā.

Rūpnīcas komandas statusā "Mercedes" Formulā 1 atgriezās 2010. gadā, pārņemot tā brīža čempionvienību "Brawn GP". Iepriekšējās trīs sezonās tā dominēja pasaules čempionātā, triumfējot gan pilotu ieskaitē, gan konstruktoru kausā, tomēr šogad saskārusies ar nopietnu pretestību no "Ferrari" puses.

"Domāju, ka "Mercedes" komanda aizies no F1 pēc 2018. gada sezonas," vācu laikrakstam "TZ" pavēstījis Edijs Džordans, kurš šobrīd darbojas kā šī sporta veida eksperts televīzijā. "Ja arī šogad un nākamgad viņi turpinās cīnīties par tituliem, valde izlems pārdot komandu un paliks Formulā 1 tikai kā dzinēju piegādātāji. Es rīkotos tāpat."

Džordans uzskata, ka "Mercedes" komanda ir uzvarējusi un īsā laikā guvusi tik daudz panākumus, ka augstāki sasniegumi vairs praktiski nav iespējami, līdz ar to agri vai vēlu gaidāma lejupslīde.

""Mercedes" rūpnīca ir pierādījusi, ka spēj uzvarēt visu iespējamo, taču turpmāk viss var kļūt tikai sliktāk," prāto Džordans. "Būtu prātīgāk ietaupīt naudu un atgriezties pie sava F1 pamatbiznesa: attīstīt augsta līmeņa dzinējus un piegādāt tos klientu komandām. Monako man bija saruna ar "Daimler" bosu Dīteru Ceči. Es viņam izklāstīju savu nostāju, un man nešķita, ka viņiem tā liktos nepareiza, lai gan detaļās viņš, protams, neiedziļinājās."

Šos izteikumus īsi pēc tam jau noraidījis "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs: "Monako ir vieta, kur cilvēkiem patīk ballēties un šķiet, ka kāds ar to bija pamatīgāk aizrāvies. Šiem apgalvojumiem nav nekāda pamata un neatspoguļo neko vairāk kā viena atsevišķa cilvēka neprātīgas spekulācijas. "Mercedes" ir līgumsaistības par startēšanu Formulā 1 līdz 2020. gada beigām un jau šobrīd ar jaunajiem F1 īpašniekiem tiek runāts par nākamā līguma slēgšanu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-06-08 12:13, pirms 7 gadiem
Un Volfs teica, ka Edijs ir pārdzēries Monako tusiņā pēc sacīkstēm

  +3 [+] [-]

, 2017-06-08 12:39, pirms 7 gadiem
kāda jēga šitos rakstus likt par visam komandu aiziešanām no f1 , ja tāpat zināms, ka tas viss ir viens liels fufelis

     [+] [-]

, 2017-06-08 12:40, pirms 7 gadiem
labāk būtu pārtulkojuši , ko Mclaren saka par Stofelu Vandornu , par pāšreizējo sniegumu

     [+] [-]

, 2017-06-08 13:28, pirms 7 gadiem
vecais laikam tiešām pa daudz iemeta sev lampā.
Mercedes ir līgumi līdz 2020.gadam, kad arī ir jāpārslēdz konkordijas līgums. Visticamāk, ka tieši tad Mercedes aizies, un ja sakritīs visi apstākļi, tad paliks kā dzinēju piegādātājs, jo rentabli ir tikai tad, ja ir vismaz 3 komandas, jo gadā dzinēji izmaksā 100mio$, lai to atsistu, ir jāpārdod vismaz 25 dzinēji.
Reāli paliek Williams, ForceIndia, ja Honda neuzlabos savu dzinēju, McLaren varētu atgriezties pie Mercedes, vai arī RedBull ar TR beidzot dabūs dzinējus, lai varētu konkurēt ar Ferrari.

     [+] [-]

, 2017-06-09 10:04, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: labāk būtu pārtulkojuši , ko Mclaren saka par Stofelu Vandornu , par pāšreizējo sniegumu
Hamiltonam gan būtu kas sakāms, sačakarēja viņam Monako Q1 pēdējo apli.