Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas GP vēl vismaz desmit gadus notiks Silverstonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbritānijas GP vēl vismaz desmit gadus notiks Silverstonā
Foto: f1.com

Silverstonas trases pārstāvji apstiprinājuši noslēgtu jaunu ilgtermiņa līgumu ar F1 čempionātu, kas nozīmē, ka Lielbritānijas "Grand Prix" savā vēsturiskajā norises vietā turpinās notikt vismaz līdz 2034. gadam.

Pašreizējais līgums trasei ir līdz šim gadam un jau ilgāku laiku tika strādāts pie jauna kontrakta. Klīda arī baumas, ka Silverstona varētu pazust no kalendāra. Tagad noslēgts jauns līgums uz vēl desmit gadiem.

1950. gada 13. maijā bijušajā kara lidlaukā ierīkotajā Silverstonas trasē, Anglijas grāfistē Northemptonšīrā notika pašas pirmās F1 pasaules čempionāta sacīkstes. Tās noslēdzās ar itāļu sportista Nino Farinas un "Alfa Romeo" komandas uzvaru. Sākotnēji Lielbritānijas GP izcīņa pārmaiņus risinājās Eintrijas trasē, vēlāk arī Brendshečā, bet bez pārtraukuma Silverstona posmu uzņem kopš 1987. gada.

Šobrīd F1 čempionātā startē trīs britu piloti, kas visi pārstāv ļoti spēcīgas komandas - Džordžs Rasels un Luiss Hamiltons brauc "Mercedes" sastāvā, bet Lando Noriss - "McLaren". Hamiltons, kurš nākamgad kļūs par "Ferrari" pilotu, ir panākumiem bagātākais sportists Lielbritānijas posma vēsturē, viņa kontā astoņas uzvaras.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv