Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunais "Haas" vadītājs uzskata, ka straujš progress nav iespējams

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunais "Haas" vadītājs uzskata, ka straujš progress nav iespējams
Ajao Komatsu. Foto: Motorsport.com

"Haas" komandas jaunais vadītājs Ajao Komatsu norāda, ka strauji progresēt vienībai neizdosies un gaidāmajā F1 sezonā mērķis būtu izcīnīt astoto vietu Konstruktoru kausā.

Pēc tam, kad pērn "Haas" ierindojās pēdējā vietā kopvērtējumā, no komandas vadītāja posteņa bija spiests atkāpties Ginters Steiners. Viņš komandu vadīja kopš tās pirmās sezonas 2016. gadā. Uzreiz tika paziņots, ka vietā stājies līdzšinējais inženierijas nodaļas vadītāja Komatsu.

"Domāju, ka Džīns Hāss par šo lēmumu domāja vismaz visu pagājušās sezonas otro pusi," intervijā "as-web.jp" atzinis Komatsu. "Viņš vēlas, lai "Haas" ir vidējā ešalona komanda un uzskata, ka to sasniegt ir iespējams. Lēnām viņš kļuva apmulsis un neapmierināts, redzot, ka viņa komanda atkrīt uz pēdējo vietu čempionātā."

Komatsu norāda, ka viņa pirmajā gadā kā komandas vadītājam mērķis ir pakāpties uz astoto vietu Konstuktoru kausā. Lai gan tas izklausās pieticīgi, Komatsu norāda, ka "tā būtu liela lieta". Tomēr, ņemot vērā "Sauber" ("Kick F1 Team") jau pamazām uzsākto sadarbību ar "Audi", "Williams" uzņemto jauno attīstības kursu, kā arī "AlphaTauri" ("Visa Cash App RB") saiknes ar "Red Bull", to paveikt nebūs viegli.

"Mums nav doma arī nākotnē palikt astotajiem, bet šis būs pārejas gads, kad notiks komandas atjaunošanās," viņš skaidro. "Līdz pirmssezonas testiem atlicis maz. Domāju, ka mašīna, ar ko ieradīsimies Bahreinā, joprojām būs viena no lēnākajām."

Komatsu to skaidro nevis ar aerodinamikas nodaļas darbinieku vainu, jo šo jomu arī pats Hāss minējis kā vājo punktu, bet gan ar novēloto lēmumu pieņemšanu. Pēc viņa vārdiem, "testos līdz ar to būs visvairāk jādomā par jaunā modeļa izvērtēšanu, nosakot, kāds būtu pareizas attīstības kurss nākotnē".

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...