Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklēra avārijā vainojamas problēmas ar elektroniku

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklēra avārijā vainojamas problēmas ar elektroniku
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs no trases izslīdēja jau Sanpaulu GP iesildīšanās aplī, un drīz vien noskaidrojās, ka pie notikušā vainojamas elektronikas problēmas.

"Ferrari" pilotam bija jāstartē no otrās pozīcijas, tomēr jau ceļā uz startu Leklērs izslīdēja no trases un ietriecās barjerā, pēc kā sacensības viņam bija galā vēl īsti nesākušās. Sportists mēģināja "atdzīvināt" mašīnu, taču tas izdevās vien uz īsu brīdi.

Kļuvis zināms, ka elektronikas defekta dēļ Leklēra mašīnai atteica motors un hidraulika.

"Tuvojoties līkumam, vispirms pazuda stūres pastiprinātājs, bet pēc tam motors izslēdzās drošības nolūku dēļ," skaidro Leklērs. "Nobloķējās aizmugurējie riteņi, kādēļ arī saslīdēju. Man nebija kontroles pār auto. Šķita, ka tā ir hidraulika, bet, kad parunāju ar inženieriem, šķiet, ka tā nebija galvenā problēma. Mēs zinām, kas tas ir, bet nevaru ieslīgt detaļās."

Negadījumā bija bojāts tikai mašīnas priekšējais antispārs, un Leklērs mēģināja turpināt ceļu, taču, tā kā bija radušās elektronikas problēmas, stāties uz starta nebija iespējams.

"Es izkustināju mašīnu, un bojāts bija tikai antispārns," skaidro pilots. "Hidrauliku izdevās iedarbināt uz 15 sekundēm, bet tad atkal notika tas pats. Hidraulika pazuda vēlreiz un atkal izslēdzās dzinējs. Nobraucu tikai 20 metrus. Bija skaidrs, ka nevarēšu turpināt."

Karloss Saincs sacīksti pabeidza sestajā vietā. Tā kā arī "Mercedes" finišēja ar vienu pilotu, astoto vietu izcīnot Luisam Hamiltons, Konstruktoru kausā cīņā par otro vietu "Ferrari" izdevies nedaudz pietuvoties un divus posmus pirms beigām abas vienības šķir 20 punkti.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs