Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Neuztraucos par lietām, ko nevaru ietekmēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Neuztraucos par lietām, ko nevaru ietekmēt"
Niko Rosbergs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

F1 sezonas līderis un Japānas "Grand Prix" piektdienas treniņbraucienu ātrākais pilots Niko Rosbergs atzīst, ka viņu nesatrauc iespējamās "Mercedes" dzinēju problēmas atlikušajos sezonas posmos, lai gan tieši šis apstāklis var noteikt, kurš kļūs par 2016. gada čempionu.

Pēc tam, kad Malaizijā dzinēja problēmu dēļ izstājās Lūiss Hamiltons, Rosbergs nonācis jau 23 punktus priekšā komandas biedram. Atlikušo piecu posmu laikā vēl iespējams izcīnīt 125 punktus, tādēļ cīņa nebūt nav beigusies.

Lai gan Hamiltona neveiksme izsaukusi bažas par to, vai kaut kas līdzīgs neatkārtojas nākotnē, Rosbergs par šādiem iespējamajiem scenārijiem nevēlas pat domāt.

"Tā ir lieta, ko es nespēju ietekmēt, un gadu laikā esmu iemācījies nesatraukties par lietām, kas nav manās rokās," saka Rosbergs. "Tādēļ es par to neuztraucos. Es ticu savai komandai un zinu, ka viņi darīs visu iespējami, lai šādas ķibeles ar motoru nākotnē vairs nenotiktu. Jau šonedēļ uz posmu Japānā esam veikuši izmaiņas saviem dzinējiem. Vai mani uztrauc, ka šāda veida problēmas var būt izšķirošas cīņā par titulu? Nē."

Jautāts par to, kādas tieši izmaiņas veiktas "Mercedes" motoriem, Rosbergs runā izvairīgi: "Tas nav nekas tāds, kas varētu ietekmēt manu veikumu trasē. Tās vairāk ir uz piesardzību vērstas izmaiņas. Neko vairāk nedrīkstu stāstīt."

Japānā, kur šonedēļ notiks kārtējais F1 posms, Rosbergs nav uzvarējis ne reizi, kamēr Hamiltona kontā Suzukas trasē ir trīs uzvaras. Rosbergs ļoti labi apzinās, ka neveiksme Malaizijā diez vai spēs vājināt viņa komandas biedru, atsaucot atmiņā sezonas pirmo pusi, kad Hamiltonam īsā laikā izdevās atspēlēt pat 43 punktu deficītu un uz laiku arī pārņemt vadību čempionātā.

"Es zinu, ka Lūiss, kad viņam ir bijis grūts periods, kā šis, atgriežas trasē pilns ar jaunu motivāciju," atzīst Rosbergs. "Un tas priekš manis nav iepriecinošs fakts."

Japānas "Grand Prix" kvalifikācija sāksies sestdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet sacensību sākums svētdien vēl par stundu agrāk - plkst. 8:00.

Izmantotie resursi:
PlanetF1 - | Formula One | News, Standings,...

     [+] [-]

, 2016-10-08 04:07, pirms 8 gadiem
Niko pareiza pieeja - bez stresa, daru, ko varu, bet neuztraucos par to, ko nevaru ietekmēt. Daudzi čempioni līdzīgi runājuši, lai izdodas Niko šogad arī pievienoties viņu pulkam!