Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirmajā F1 treniņā žūstošajā Monreālas trasē ātrākais laiks Norisam

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmajā F1 treniņā žūstošajā Monreālas trasē ātrākais laiks Norisam
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Kanādas "Grand Prix" posma nedēļas nogale solās būt nokrišņiem bagāta un jau pirmais treniņš šodien notika slapjā, bet pēc tam žūstošā trasē. Ātrāko rezultātu sasniedza "McLaren" pilots Lando Noriss.

Sākoties laika atskaitei, trases darbinieki turpināja darbu pie asfalta nosusināšanas, līdz ar ko boksu celiņa izeja palika slēgta. Aktivitāte trasē sākās vēlāk, bet jau pusstundu pirms sesijas beigām tika izkārti sarkanie karogi. Guanju Žou mašīnai sākās akvaplanēšana, pēc kā "Kick Sauber" formula ar kreiso pusi aizķēra sienu.

Sākotnēji piloti trasē devās ar vidēji slapjā laika riepām, bet viena daļa palika boksos. Kādu laiku līderi bija "Ferrari" piloti Karloss Sainss un Šarls Leklērs.

Vien pēdējās minūtēs, kad ideālā trajektorija jau bija sausāka, daļa no braucējiem izmēģināja mīkstā sastāva slikus. Dažiem būtiski uzlabot apļa laiku neizdevās, bet citi bija sekmīgāki.

Noriss neilgi pirms treniņa beigām pacēlās uz pirmo pozīciju, atstājot aiz sevis Sainsu un Leklēru, kuri arī uzlaboja savus iepriekš sasniegtos rezultātus. Tālāk sekoja Lūiss Hamiltons un čempionāta līderis Makss Verstapens.

Šonakt pusnaktī pēc Latvijas laika sāksies Kanādas F1 posma otrais treniņš.

Kanādas GP pirmais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv