Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc Leklēra avārijas Maiami GP kvalifikācijā uzvar Peress

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Leklēra avārijas Maiami GP kvalifikācijā uzvar Peress
Serhio Peress. Foto: f1.com

Lielā mērā pateicoties Šarla Leklēra avārijai, pēc kuras kvalifikācijas braucieni tika noslēgti, pirmo starta vietu uz F1 čempionāta piekto posmu Maiami trasē izcīnījis Serhio Peress. Otrs "Red Bull" pilots Makss Verstapens startēs vien devītais.

Izšķirošajā kvalifikācijas daļā Verstapens pirmajā lidojošajā aplī pieļāva vairākas kļūdas, kā rezultātā, to nepabeidzot, iebrauca boksos. Ātrāko laiku 1:26.841 tikmēr uzrādīja viņa komandas biedrs Peress, otrais tobrīd bija Fernando Alonso, bet tālāk sekoja Karloss Sainss un Kevins Magnusens.

Piloti bija uzsākuši izšķirošo cīņu, kad vienā no līkumiem, pēc pārāk agresīvas uzbraukšanas apmalei, avarēja "Ferrari" pilots Leklērs. Viņa spēkrats iespaidīgi izslīdēja no trases, pēc tam ar aizmugurējo daļu ietriecoties barjerā. Tiesneši izkāra sarkanos karogus, bet, tā kā laika nebija atlicis daudz, pieņēma lēmumu kvalifikāciju noslēgt.

Otru apli nebija paspējis veikt neviens, līdz ar ko pirmo starta vietu uz Maiami posmu ieguvis Peress, bet "Aston Martin" pilots Alonso šoreiz startēs otrais. Aiz viņiem sacensības sāks Sainss un Magnusens, bet trešajā starta rindā redzēsim Pjēru Gaslī un Džordžu Raselu. Leklērs pirms avārijas bija paguvis sasniegt septīto rezultātu, astotais beigās bija Estebans Okons. Nevienu lidojošo apli nepaguva veikt Verstapens un Valteri Botass.

Kamēr Alonso startēs otrais, viņa komandas biedrs Lānss Strols šoreiz nepārvarēja pat pirmo kvalifikācijas kārtu. Tālāk par pirmo kārtu netika arī neviens no "McLaren" pilotiem. Neveicās arī Lūisam Hamiltonam. Q1 sesijā viņš aizķēra sienu, lai izvairītos no Magnusena formulas, savukārt Q2 nespēja tikt augstāk par 13. pozīciju un izšķirošajā kārtā neiekļuva.

Maiami posma starts tiks dots svētdien plkst. 22:30 pēc Latvijas laika. Pirms tam F1 kopvērtējumā Verstapenam ir tikai sešu punktu pārsvars pār Peresu, bet Alonso aizvien notur trešo pozīciju.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-07 00:30, pirms gada
Varžēdājam eklēram vieta labākajā gadījumā ir Alpha tauri, tas ir smieklīgi ja kāds domā ka Ferrari var uzvarēt ar eklēru un Karlosa Sainsa radinieku, kas brauc F1 tikai tāpēc ka sencis kaut kad dzivē ir bijis rallija pilots. Ferrari dodiet iespēju citiem.

     [+] [-]

, 2023-05-07 00:30, pirms gada
Būs interesanta gonka redzēs kā no 9 vietas Ver rapsies uz augšu

  -1 [+] [-]

, 2023-05-07 00:35, pirms gada
Nja ta njaudesana no Pereza zinot cik daudz vinam jut lidzi lai vismaz par titulu pacinitos ta vieta pecruna kvalifikacijas kko njaud nu jau aizmirsu bet lika noprast par luzera mentilitati, kas nozime kad Maksis var drosi dupset Perezito, vareja kautvai kautkadu intrigu izveidot

  -1 [+] [-]

, 2023-05-07 00:37, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: Varžēdājam eklēram vieta labākajā gadījumā ir Alpha tauri, tas ir smieklīgi ja kāds domā ka Ferrari var uzvarēt ar eklēru un Karlosa Sainsa radinieku, kas brauc F1 tikai tāpēc ka sencis kaut kad dzivē ir bijis rallija pilots. Ferrari dodiet iespēju citiem.
Vai gadījumā neesi *backfire* radinieks? Viņš arī apzināti kropļo cilvēku vārdus. Izklausās bērnišķīgi.

Prieks par Čeko + abiem Spāņiem. Interesanti, kādreiz ir bijis viss spāniski runājošo pjedestāls?

     [+] [-]

, 2023-05-07 00:38, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: Varžēdājam eklēram vieta labākajā gadījumā ir Alpha tauri, tas ir smieklīgi ja kāds domā ka Ferrari var uzvarēt ar eklēru un Karlosa Sainsa radinieku, kas brauc F1 tikai tāpēc ka sencis kaut kad dzivē ir bijis rallija pilots. Ferrari dodiet iespēju citiem.
Nuu tagat man ir radijusies sajuta Leklers ir atradis isto komandu, jo vins vinu pievilj un to pasu ari Ferrari labi pieprot, taka Ferrari pa pirmajam pozicijam necinas lidz ar to mes nesam noverojusi pedeja laika "izcilos Ferrari stratjegus" bet nekad neaizmirsisim

     [+] [-]

, 2023-05-07 01:34, pirms gada
Eh žēl, ka kļūdījās Leklers un Hamiltons, taču kļūdas gadās, prieks Leklera , protams, tas ir slikti, jo rāpties uz augšu būs grūti, taču varēja pacīnīties par top 3 startā.

Perez , protams, priecē, lai gan sacīkstes režīmā Maksima bija ātrāka, jebkurā gadījumā buļļi sadalīs uzvaru, ja nenotiks kkas ārkārtējs ar avārijām un drošības mašīnām.

Viltīga trase.

Merši gaida Imolu lai jau tas atmaksājas.

Priecē Sainza ātrums, sacīkstē var salasīt labus punktus, taču jāatcerās, ka Ferrari stratēģi un pitstopi ir leģendāri .

     [+] [-]

, 2023-05-07 02:36, pirms gada
Priekš Latvijas Jūs esat īsti formulas lietpratēji
Kartings