Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ar uzlaboto F1 motoru "Renault" cer atrisināt izturības problēmas

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar uzlaboto F1 motoru "Renault" cer atrisināt izturības problēmas
"Red Bull" pilots Daniels Rikjardo
Foto: Red Bull/Getty

"Renault" rūpnīca uz šonedēļ notiekošajām F1 sacīkstēm Barselonā sagatavojusi uzlabotus motorus, kam vajadzētu atrisināt vismaz dažas no "Red Bull" un "Toro Rosso" komandu problēmām.

Īpaši skaļu kritiku, arī publiskajā telpā, par "Renault" izgatavotajiem motoriem šogad izteikusi "Red Bull" komanda, kas acīm redzami nav gatava cīņai par pjedestāliem, pie tā vainojot tieši dzinējus. "Renault" to ir ņēmuši vērā un pēc posma Bahreinā aktīvi strādājuši pie problēmu risināšanas.

"Trīs nedēļu pauze devusi mums iespēju izpētīt visu sezonas pirmajos posmos iegūto informāciju," skaidro "Renault Sport" dzinēju nodaļas vadītājs Remi Tafins. "Esam ar pilnu atdevu strādājuši pie problēmu novēršanas un gaidāmajā sacīkstē mums būs modificētas specifikācijas dzinējs, kuram jābūt uzticamākam un ar labāku sniegumu. Ļoti gaidām Spānijas posmu, lai savu veikumu redzētu darbībā."

Tafins uzsver to, ka pašlaik ticis piedomāts tieši pie izturības un snieguma problēmu atrisināšanas, kamēr jaudas trūkums tiks risināts vēlāk. Jau iepriekš "Renault" F1 nodaļas vadība neslēpa, ka uzreiz nav iespējams atrisināt visu - sākumā esot jātiek galā ar izturības lietām, un tikai pēc tam varēšot sākt domāt par tādām niansēm kā zirgspēku palielināšana.

Tas liek domāt, ka ātruma ziņā "Red Bull" un "Toro Rosso" diez vai spēs strauji progresēt, tomēr daudz lielākas iespējas tagad būs sasniegt finišu un vismaz iegūt vērtīgos punktus.

Labākais no "Renault" dzinēju nometnes pilotiem šobrīd ir Daniels Rikjardo, kurš nevienā no posmiem nav finišējis augstāk par sesto vietu, taču vismaz ne reizi nav izstājies un katrā no pirmajām četrām sacīkstēm ieguvis punktus. Otrs "Red Bull" pilots Daņils Kvjats izstājies divreiz un ieņem vien 15. vietu. Aiz "Top 10" ir arī abi "Toro Rosso" piloti Makss Verstapens un Karloss Sainss.

"Red Bull-Renault" ieņem ceturto vietu Konstruktoru kausā, tomēr ievērojami atpaliekot no pirmajās trīs pozīcijās esošajām komandām. Turklāt pirmajos četros posmos tai izdevies gūt vien par 12 punktiem vairāk nekā "Toro Rosso-Renault", kas atrodas septītajā vietā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Formula 1®

     [+] [-]

, 2015-05-07 11:59, pirms 9 gadiem
mesls tas renault labāķ būtu pie mercedes gājuši

     [+] [-]

, 2015-05-07 14:49, pirms 9 gadiem
Šaubos, ka viņus kāds būtu ņēmis pie mercedes.