Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda uz Spānijas posmu sagatavojusi pārsteigumu?

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda uz Spānijas posmu sagatavojusi pārsteigumu?
"Lotus" komandai pagaidām vienīgajai ir šāds auto purngals
Foto: AFP/Scanpix

Tiek ziņots, ka "McLaren" komanda, kas šogad nav izcēlusies ar tiem labākajiem rezultātiem, uz Spānijas F1 posmu ir sagatavojusi izmaiņas savai mašīnai, kas būs ļoti labi redzamas arī TV skatītājiem.

Tādi avoti kā "Omnicorse" un "Speed Week" ziņo, ka jau šajā nedēļas nogalē Barselonā "McLaren" formulas būs aprīkotas ar pilnīgi jauniem aerodinamiskajiem risinājumiem, ko nebūs grūti pamanīt. Runa iet, pirmkārt, par mašīnas purngalu, jo "McLaren" jau kādu laiku savā vēja tunelī izmēģina "Lotus" raksturīgo "dakšveida" risinājumu.

"Williams" inženieris Pets Saimonds jau iepriekš izteicās, ka šo asimetrisko purngala risinājumu drīzumā varētu mēģināt nokopēt arī citas komandas, jo no "Lotus" nesenā pagātnē ir aizgājuši vairāki tehniskie darbinieki, kas pie 2014. gada mašīnas ir strādājuši. Arī "Williams" esot izmēģinājuši dažas "dakšveida" purngala interpretācijas, taču tās neesot saderējušas ar mašīnu.

"McLaren" vienība savu darbinieku sastāvu ir krietni papildinājusi un arī drīzumā gaida pie sevis jaunus augsta līmeņa speciālustus. Dens Felouvs gan ir atteicies no sākotnējās norunas pamest "Red Bull", lai pievienotos "McLaren" un tālab šobrīd norit tiesu darbi. Tomēr zināms, ka 2015. gadā uz Vokingu dosies "Red Bull" aerodinamikas meistars Peters Prodromou. Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka "McLaren" ir nolīguši arī divus citus aerodinamikas speciālistus - Toniju Salteru no "Sauber" un Gvilomu Katelani no "Lotus".

"Mūsu komanda sastāv no ģeniālām personībām, kas ir izcīnījuši daudzas uzvaras un cīnījušies par čempionu tituliem," stāsta "McLaren" vadītājs Eriks Buljē, kurš pats vēl pērn vadīja "Lotus" vienību. "Mums jāparūpējas, lai šie cilvēki strādātu kopā, ļaujoties stingrai vadības rokai un stingriem norādījumiem, jo tādā veidā viņi atkal spēs gūt iepriekš sasniegtos panākumus."

"McLaren" vienība šobrīd, pēc aizvadītiem četriem F1 posmiem, konstruktoru kausā ierindojas tikai piektajā vietā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -1 [+] [-]

, 2014-05-07 16:18, pirms 10 gadiem
Vai ir jakopē komandas risinājumi, kas ir tālu no top5 pozīcijām!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-07 23:30, pirms 10 gadiem
asimetrisko?

     [+] [-]

, 2014-05-08 08:11, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: Vai ir jakopē komandas risinājumi, kas ir tālu no top5 pozīcijām!!!
ne jau ar aerodinamiku Lotus ir problēma.