Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens, iespējams, meklē veidu, kā lauzt līgumu ar "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens, iespējams, meklē veidu, kā lauzt līgumu ar "Red Bull"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Līdz ar Kristiana Hornera skandālu, "Red Bull" aizkulisēs briest vēl kāds grandiozs notikums - ļoti iespējams, Makss Verstapens meklē veidus, kā likumīgi lauzt līgumu ar komandu, lai jau nākamgad pievienotos "Mercedes" sastāvam.

Tiek ziņots, ka starp Maksu Verstapenu un Josu Verstapenu patiesi esot viedokļu atšķirības, kā tas redzams arī publiskajos izteikumos. Kamēr dēls medijiem visas šīs nedēļas, kamēr notika iekšējā izmeklēšana, nav slēpis savu atbalstu Horneram, tēvs paudis nostāju, ka komandas vadītājam ir jāatkāpjas. Ja tas nenotiks, Joss, iespējams, vēlas, lai viņa atvase aiziet no komandas, kamēr Makss Verstapens gatavs tajā palikt vienīgi kopā ar Horneru. Tā gan ir tikai viena no versijām.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Verstapena līgumā ar komandu, kas noslēgts līdz 2028. gadam, ir punkti, kas apraksta nosacījumus, pie kādiem viņš drīkstētu šo kontraktu lauzt priekšlaicīgi. Viens no tiem ir saistīts ar to, ka komanda nevar viņam nodrošināt konkurētspējīgu auto. Šis punkts automātiski atkrīt, ņemot vērā sportista pārliecinošo uzvaru pirmajā posmā Bahreinā un izcīnītos titulus iepriekšējās trīs sezonās.

Otrs punkts paredz, ka Verstapens var pamest komandu, ja no tās aiziet padomnieks Helmuts Marko, ar kuru abi daudzus gadus ir cieši sabiedrotie. Marko gan nav nodoma aiziet, taču šāds scenārijs ir kaut nedaudz reālistiskāks par pirmo. Iepriekšējos gados Horners esot centies panākt, lai Marko tiktu izstumts no komandas, tomēr ar Verstapena palīdzību tas nav izdevies, un pilots parakstīja jaunu ilgtermiņa līgumu.

Nav noslēpums, ka pēc Luisa Hamiltona noslēgtā līguma ar "Ferrari" vienību, kas stāsies spēkā 2025. gadā, viens no kandidātiem uz viņa vietu "Mercedes" ir tieši Verstapens. Baumas ar joni uzvirmoja pēc tam, kad Bahreinas GP nedēļas nogalē "Mercedes" boss redzēts sarunājamies ar Josu Verstapenu, tāpat abi ieturējuši kopīgas vakariņas viesnīcā, kurā abi apmetušies. Tikmēr Horners pirmdien Dubaijā esot ticis ar trīskārtējā F1 čempiona menedžeri Reimondu Vermūlenu, ar mērķi nogludināt saspringto gaisotni starp viņu un Verstapenu ģimeni.

Izskanējusi arī versija, ka Makss Verstapens jebkurā gadījumā meklē veidu, kā tikt prom no pašreizējās vienības, jo viņam zināms, ka jaunais motors, ko uz 2026. gada sezonu gatavo "Red Bull Powertrains", ne tuvu nesolās būt konkurētspējīgs. Savukārt "Mercedes" varētu piedāvāt mašīnu, ar ko var cīnīties par titulu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs