Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ben Sulajems tiek apsūdzēts arī centienos nepieļaut Lasvegasas trases sertificēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Ben Sulajems tiek apsūdzēts arī centienos nepieļaut Lasvegasas trases sertificēšanu
Mohameds ben Sulajems (no labās). Foto: Motorsport.com

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems tiek apsūdzēts vēl kādā sava amata izmantošanā. Šoreiz saistībā ar centieniem nepieļaut Lasvegasas trases sertificēšanu, raksta BBC.

Tas pats trauksmes cēlājs nesen apsūdzēja FIA vadītāju mēģinājumā ietekmēt pērnā gada Saūda Arābijas GP rezultātus. Ben Sulajems esot centies panākt, lai tiktu atcelts Fernando Alonso piespriestais desmit sekunžu sods, kas arī tika izdarīts un ļāva viņam saglabāt trešo vietu.

Tagad BBC vēsta, ka šī persona atklājusi citu neglaimojošu faktu par FIA prezidenta rīcību. Proti, viņš izdevis rīkojumu atbildīgajiem cilvēkiem nepiešķirt Lasvegasas ielu trasei homologāciju pirms pērn novembrī tur notikušā F1 posma. Šī bija pirmā reize vēsturē, kad kādu sacīksti promotēja pats čempionāts.

Šīs informācijas izplatītājs saka, ka Bens Sulajems devis skaidras norādes atrast problēmas trasē, lai to nevarētu pasludināt par drošu sacensību norisei. Tomēr tādas netika atrastas.

Pats Ben Sulajems gan kādā intervijā apgalvojis, ka atbalstījis jaunās trases homologācju. Tāpat attiecības starp FIA un F1 menedžmentu (FOM) šobrīd esot daudz spēcīgākas nekā laikā, kad viņš stājies amatā, nomainot Žanu Todu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv