Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Šogad F1 piloti pieļaus daudz vairāk kļūdas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Šogad F1 piloti pieļaus daudz vairāk kļūdas"
"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs
Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs uzskata, ka radio sarunu ierobežojumu dēļ, kas stājas spēkā šogad, F1 sacīkstēs piloti pieļaus daudz vairāk kļūdu nekā līdz šim.

Lai gan jau iepriekš bija noteiktas lietas, ko ar radio starpniecību komandas nedrīkst nodot saviem pilotiem sacensību laikā, šogad ierobežojumi būs vēl striktāki.

"Jauno noteikumu dēļ mēs būsim daudz ierobežotāki attiecībā uz informācijas nodošanu pilotiem sacīkšu laikā," atzīst Toto Volfs. "Stratēģija, dzinēja regulēšana, riepu izvēle un pat pitstopi - turpmāk daudz vairāk lietas būs jāizlemj pašiem braucējiem. Daudz mazāk tiks izmantoti algoritmi un inženieru padomi, kas nozīmēs, ka sagaidāms daudz vairāk kļūdu. Man patīk, ka turpmāk pilots būs tas, kurš pieņems lēmumus, nevis viss tiks kontrolēts ar pulti no boksiem."

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš nesen izteicās neampierinātību ar šī brīža F1 sacīkšu mašīnām, turpretī pret šādām pārmaiņām noskaņots negatīvi. Kādā intervijā viņš atzina, ka nezina, kāpēc šāds lēmums pieņemts.

Tajā pašā laikā Volfs uzskata, ka tas sacīkšu gaitu padarīs grūtāk prognozējamu. Iepriekš "Mercedes" abiem pilotiem nereti izvēlējās vienādu stratēģiju, lai nodrošinātu līdzvērtīgus apstākļus gan Hamiltonam, gan Niko Rosbergam cīnīties par uzvarām, taču tagad vairāk teikšanas būs pašiem sportistiem.

"Šis ir pilnībā pozitīvs solis," uzskata Volfs. "Mērķis bija padarīt visu grūtāk prognozējamu, dažādot notikumus, un tieši tas viss arī notiks. Tagad ir iespēja, ka cīņas starp mūsu pilotiem atrisināsies dažādos veidos. Turpmāk piloti dažādos sacensību brīžos izmantos dažādu dzinēja jaudu, jo tiem pašiem vajadzēs pieņemt lēmumus šajā jautājumā. Mašīnas kļūs dažādākas, tās vairs nebūs tik līdzīgas."

Volfs norāda, ka šogad pilotiem pirms sacīkstēm būs vairāk jāplāno dažādi scenāriji, sacīkšu laikā jāmēģina stratēģijas atcerēties, kā arī būs vairāk jāpaļaujas uz saviem instinktiem ātru lēmumu pieņemšanā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2016-03-07 16:59, pirms 9 gadiem
Un te arī izpaudīsies vairāk Rosberga tehniskās zināšanas un intelekts.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 17:33, pirms 9 gadiem
kaut kāds stulbums... nesaprotu kapēc neļauj sarunāties sacensību laikā.. ja nu kaut kāds defekts formulai, avārijas situācija, lietus utt

rallijkrosā, kur brauc Nitišs un Baumanis, atļauj sarunāties un ir ļoti interesanti

     [+] [-]

, 2016-03-07 17:37, pirms 9 gadiem
Domāju,ka F1 atgriežoties pie tā, ka tagad vairāk dominēs cilvēciskais faktors, tikai iegūs. Mazliet par daudz jau bija viss tas, ka pilotiem tajā visā bija sekundāra nozīme.

     [+] [-]

, 2016-03-07 18:11, pirms 9 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Domāju,ka F1 atgriežoties pie tā, ka tagad vairāk dominēs cilvēciskais faktors, tikai iegūs. Mazliet par daudz jau bija viss tas, ka pilotiem tajā visā bija sekundāra nozīme.
Piekrītu. Pagājušo sezonu recepte - iebāz pilotu x ātrākajā mašīnā, nodod pilotam x optimālāko stratēģiju, pilots x izcīna titulu. Atkārtot līdz bezgalībai. Tagad, kad lēmumi būs jāpieņem pilotiem, tas sacīkstes padarīs neprognozējamākas, līdz ar to iegūs skatītāji.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 18:21, pirms 9 gadiem
Hamiltons ir muļķis, tāpēc arī negrib

     [+] [-]

, 2016-03-07 19:29, pirms 9 gadiem
Ja Honda atkal nevilks, vismaz vecpiržiem Batonam un Alonso nedaudz parādīsies priekšrocības pret jaunajiem "talantiem".
Kaut gan viņu gadījumā var teikt ka tie vispār ir pieredzes bagātākie džeki peletonā un šādi noteikumi viņiem nāks tikai par labu.

     [+] [-]

, 2016-03-08 01:19, pirms 9 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Un te arī izpaudīsies vairāk Rosberga tehniskās zināšanas un intelekts.
laikam vēl nekad neesi skatījies F1.
Tieši Rosbergs ar savu (ne)zināšanu ir iebraucis nelabojamās auzās, savukārt Mercedes ir norakuši Hamiltonam gonku tieši dēļ nepareizas stratēģijas, it sevišķi uz riepām, kur Hamiltons cīnoties par pirmo vietu ir teicis "man, this ir wrong tires" vai ko līdzīgu.
Hamiltons ir bijis gatavs uzņemties papildus risku, tomēr ne jau tādu, lai 2015 Monaco GP no pārliecinoši pirmās vietas Mercedes pilnīgi šizofrēnisku izdomājumu dēļ tiktu iesaukts boksos un finālā atstāts trešajā vietā, tikai lai haļavšķiks Rosbergs uzvarētu.
Un tā kā dabā viss ir līdzsvarā, Rosbergam nespīd uzvarēt kopvērtējumā, jo Hamiltons ir no virslīgas, savukārt rosbergs no otrās līgas - kamēr neizprot dampi, tikmēr nav ko domāt par uzvarām, jo Hamiltons ir vienīgais F1 vēsturē, kurš ir uzvarējis vismaz vienu gonku katrā sezonā.