Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda testos nav paguvusi izmēģināt visus jauninājumus

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda testos nav paguvusi izmēģināt visus jauninājumus
McLaren-Honda MP4-31
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"McLaren" komandas vadība pēc katastrofāli sliktā snieguma 2015. gada F1 čempionātā šobrīd uzvaras vēl nesola, taču atzīst, ka jaunajai sezonai ir sagatavojušies daudz labāk nekā pērn, turklāt mašīna tiks aktīvi attīstīta, līdz ar to rezultātiem ar katru nākamo posmu vajadzētu uzlaboties.

2015. gada pavasarī oficiālajos F1 testos "McLaren-Honda" automobilis nobrauca 1751 km, kamēr šogad ar jauno modeli tika veikti 3305 km. Lai gan šobrīd ir gandrīz neiespējami prognozēt, cik ātra MP4-31 formula būs sacīkstēs, komandas iekšienē noskaņa ir pozitīva.

"Mēs jau esam homoloģējuši savu dzinēju, līdz ar to ar šādu speficifikāciju ieradīsimies Melburnā," stāsta "Honda" F1 projekta boss Jasuke Hasegava. "Tieši šādu motoru izmantojām testos un darbinājām to uz visiem 100 procentiem. Svarīgi zināt, ka uzlabosim to sezonas gaitā, taču sākums ir ļoti labs. Šobrīd nevar atklāt precīzu plānu, bet visi, ieskaitot komandu, gaida, ka dzinēja rādītāji uzlabosies. Noteikumu robežās centīsimies to īstenot."

Kas attiecas uz šasiju, visas jaunās detaļas testos netika pagūts izmēģināt - mašīnas attīstīšana tiks turpināta arī pirmajā posmā Austrālijā, kas notiks no 18. līdz 20. martam.

"Mūsu gadījumā viss ir mazliet citādi," stāsta "McLaren" sacīkšu direktors Eriks Buljē. "Pašlaik mazliet atpaliekam no sākotnēji izstrādātās programmas, kas nozīmē, ka uz Austrāliju ieradīsimies ar dažām jaunām detaļām, kas, par nožēlu, Barselonā netika izmēģinātas. Tomēr mums bija iespēja pilnvērtīgi braukt lielākajā daļā no testu dienām, kas ir labas ziņas."

Viņš turpina: "Kas attiecas uz šasiju, svarīgi, ka, atšķirībā no pagājušā gada testiem, varējām pārbaudīt visas sistēmas, tāpēc mums tas ir labs panākums. Domāju, ka šobrīd sezonas sākumam mums ir sagatavota vairāk vai mazāk izturīga mašīna, tāpēc esam vairāk pārliecināti, un domāju, ka turpinājumā būs tikai labāk. Bāze izskatās laba un turpmāko nedēļu laikā mašīnas veiktspēja palielināsies."

Jautāts, ar ko jaunais modelis atšķiras no 2015. gada auto, Buljē saka: "Kā diena pret nakti. Pērn testos mēs nespējām neko uzlabot, tikai pārbaudījām visu. Šogad spējām paveikt daudz ko no darāmo darbu saraksta. Astoņu dienu laikā esam veikuši cienīgu skaitu kilometru, tāpēc būsim sagatavojušies daudz labāk un jūtamies komfortablāk."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2016-03-07 14:53, pirms 9 gadiem
Punktos pie laimigas sagadisanas tiks

     [+] [-]

, 2016-03-07 15:07, pirms 9 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Punktos pie laimigas sagadisanas tiks
Nu? Pirmspēdējā komanda kopvērtējumā- labs sasniegums būs punkti

     [+] [-]

, 2016-03-07 17:54, pirms 9 gadiem
kols00 rakstīja: Nu? Pirmspēdējā komanda kopvērtējumā- labs sasniegums būs punkti
3 no beigām jo p;edējās būs Manor un HAAS

     [+] [-]

, 2016-03-07 21:32, pirms 9 gadiem
Pūce, pret Haas nav variantu, vajadzētu ar šī gada Ferrari motoru būt konkurentspējīgiem. Vienīgi Dallara šasija izgāsties, tāpat kā ar Virgin pirms dažiem gadiem.

     [+] [-]

, 2016-03-08 01:18, pirms 9 gadiem
ljoti ceru ka Maki atgrieziisies elitee,beidzot atkal buus iemesls sekot liidzi F1

     [+] [-]

, 2016-03-08 04:50, pirms 9 gadiem
Kà tàda leğendăra komanda spēja kļūt par miskasti? Ok,arī Ferrari bija smagas sezonas. Bet ne jau tik ļoti,ka bija bez maz vai sliktākā formula. Galvenais komandā ir 2 pasaules čempioni. Mclaren-mercedes tas bija spēks,bet mclaren-honda tā ir parodija.