Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Izmēģināšu 2017. gada mašīnas un pēc tam lemšu par nākotni"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Izmēģināšu 2017. gada mašīnas un pēc tam lemšu par nākotni"
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso ir viens no šī brīža pieredzējušākajiem autosportistiem čempionātā. Lai gan Alonso pašlaik vēl nejūt novecošanās pazīmes un par savu ātrumu ir pārliecināts, var gadīties, ka šī vai nākamā viņam tomēr ir pēdējā sezona Formulā 1.

Alonso izteicies, ka nav apmierināts ar pašreizējām F1 sacīkšu mašīnām. Pasaules čempionātā viņš startē kopš 2001. gada, taču pēdējā laikā ir aizvien vairāk vīlies.

"Šī brīža mašīnas ir pārāk lēnas, tās atņem visu braukšanas prieku," spāņu televīzijas kanālam TVE izteicies Alonso. "Lai vai kā, man vēl ir atlikuši vismaz divi gadi, ko varu pavadīt augstākajā līmenī, pēc tam būs jāskatās, ko teikts mans organisms."

Alonso sola, ka turpinās startēt F1 čempionātā arī pēc 2017. gada vienīgi tad, ja viņam patiks rezultāts, ko dos jaunie tehniskie noteikumi.

"Mani interesē, kādas būs F1 mašīnas 2017. gadā," atzīstas Alonso. "Es pamēģināšu to un tikai tad pieņemšu lēmumu par savu nākotni."

Šobrīd galējie 2017. gada F1 tehniskie noteikumi vēl nav apstiprināti, taču, ievērojot pašreiz nosprausto termiņu, tam vajadzētu tikt paveiktam līdz 30. aprīlim.

Alonso līdzjutēji var būt droši, ka vēl vismaz vairākus gadus sportists būs redzams sacensībās, jo arī pēc F1 karjeras beigām viņam ir savi plāni.

"Šobrīd es nezinu, ko vispār varētu darīt pēc tam, kad 30 gadus esmu pavadījis pie stūres, taču tajā brīdī, kad nolemšu apstāties, atpakaļceļa vairs nebūs," Alonso strikti saka. "Tomēr vēl pirms tam gribu startēt Lemānā un atgriezties kartinga sacensībās, ko vienmēr esmu mīlējis."

Šosezon Alonso turpinās startēt "McLaren" komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

  -2 [+] [-]

, 2016-03-07 09:52, pirms 9 gadiem
Ak princese vares tapat patestet un izlemt. Ja ligums, tad japilda