Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda atteikusi "Ferrari" pieņemt sastāvā Džiovinaci

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda atteikusi "Ferrari" pieņemt sastāvā Džiovinaci
Antonio Džiovinaci
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Amerikāņu F1 komanda "Haas" nav pieņēmusi "Ferrari" lūgumu 2018. gada sezonā ļaut tās sastāvā startēt itāļu pilotam Antonio Džiovinaci, kurš līdz ar to palicis bez iespējas uzsākt pilnas slodzes karjeru pasaules čempionātā.

2015. gada Eiropas F3 vicečempions un 2016. gada "GP2" vicečempions Džiovinaci šogad piedalījās pirmajos divos F1 čempionāta posmos, kad "Sauber" komandā aizstāja Paskālu Verleinu. Tikmēr septiņos citos posmos viņš devās trasē Grand Prix nedēļas nogaļu treniņbraucienos komandā "Haas", kas, tāpat kā "Sauber", ir "Ferrari" rūpnīcas sadarbības partnere.

Tiesa, "Haas" komanda nebūt nejūtas iepriecināta par to, ka tai "jāauklējas" ar nepieredzējušo sportistu. Vienības boss Ginters Steiners izteicies, ka Džiovinaci dalība treniņbraucienos nav nākusi par labu, sevišķi ņemot vērā, ka tajās reizēs kādam no pamatsastāva pilotiem, Romēnam Grožānam vai Kevinam Magnusenam, bija jāpaliek malā.

"Nedomāju, ka tas kaut kādā veidā būtu palīdzējis mūsu pilotiem," dāņu izdevumam "Ekstra Bladet" stāsta Steiners. "Nevaru pateikt, cik negatīvu ietekmi tas atstājis, bet tas nebija nekas pozitīvs. Redzēsim, ko darīsim nākamgad. Šobrīd par to vēl neesam diskutējuši."

"Haas" komandas dzinēju piegādātāja un partnere "Ferrari" vēlējusies, lai 2018. gadā Džiovinaci startētu šajā vienībā, tomēr saņēmusi atteikumu.

"Viņi to prasīja, bet, ja tu neprasīsi, nekad nedabūsi to, ko gribi," atzīst Steiners. "Viņi neizdarīja spiedienu uz mums. Mēs uzreiz paskaidrojām, ka mums jau ir divi piloti nākamajai sezonai. Tas bija tieši un skaidri."

Džiovinaci ir sarūgtināts, ka vēl vienu sezonu nav izdevies atrast pilnas slodzes vietu kādā no komandām, bet "Ferrari" prezidents Serdžio Markione viņa jūtas saprot: "Mēs sarotam viņa vēlmi braukt sacīkstēs, bet šobrīd nav brīvu vietu. Arī viņa laiks pienāks. Viņš ir ievērojami progresējis."

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 18:44, pirms 7 gadiem
tad kai Ferrari paši ņem viņu pēc Kimi līguma beigām, citādi mēģina iesmērēt kādam

     [+] [-]

, 2017-12-06 18:47, pirms 7 gadiem
HAAS komanda ir ar olam tā var teikt.
Gan jau pēc kāda laika viņi vairs nesadarbosies ar Ferrāri , kad būs apraduši F1 vidē

     [+] [-]

, 2017-12-06 19:09, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: tad kai Ferrari paši ņem viņu pēc Kimi līguma beigām, citādi mēģina iesmērēt kādam
es kā Kimi aizvietotāju gribētu Okonu, jauns un ļoti talantīgs vai Rikjardo, jau sevi pierādījis braucējs

     [+] [-]

, 2017-12-06 22:14, pirms 7 gadiem
Macaron* rakstīja: es kā Kimi aizvietotāju gribētu Okonu, jauns un ļoti talantīgs vai Rikjardo, jau sevi pierādījis braucējs
aizvietotāju netrūkst, žēl ka visiem mašīnu pietrūkst.