Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Kamēr vēroju cīņu, pats gandrīz izbraucu no trases"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Kamēr vēroju cīņu, pats gandrīz izbraucu no trases"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Zaudējis cīņā par trešo vietu, Serhio Peress veltījis atzinīgus vārdus savam sāncensim Fernando Alonso, ar kuru Sanpaulu GP pēdējos apļos aizvadīja spraigu dueli. Uzvarētājs Makss Verstapens atklāj, ka vērojis abu pilotu cīņu ekrānos un tāpēc gandrīz pieļāvis rupju kļūdu.

Peress sacensību beigu daļā noķēra Alonso un lūkoja pēc pjedestāla. Vienubrīd viņam izdevās tikt priekšā, bet "Aston Martin" pilots trešo pozīciju prata atgūt. Finišā abus šķīra tikai piecas sekundes simtdaļas, un Alonso izcīnīja 106. pjedestālu savā F1 karjerā.

"Fernando šo pjedestālu ir nopelnījis," pēc finiša atzina Peress. "Mums bija lieliska cīņa - ļoti godīga un uz riska robežas. Domāju, ka daudzi braucēji no viņa var mācīties. Tā kā cīnījāmies mēs, manuprāt, tieši tā tas ir jādara. Esmu nepareizajā pusē, jo šajā cīņā zaudēju, bet nekas. Pāris pēdējās sacīkstēs redzam, ka man ātrums ir, mēs esam ļoti spēcīgi. Tādu vai citādu iemeslu dēļ nav izdevies to atspoguļot gala rezultātā, bet tas ir tikai laika jautājums."

Makss Verstapens izcīnīja jau 17. uzvaru sezonā, kas atkal ir jauns F1 rekords. "Red Bull" pilots atzina, ka pats ar aizrautību sekojis līdzi komandas biedra un Alonso divkaujai. Tikmēr sākotnēji līderi mēģināja apdraudēt Lando Noriss, kurš vēlāk gan atkal atkāpās.

"Pāris pēdējos apļos vēroju cīņu un, kad skatījos, kā viņi cīnās taisnē, pats gandrīz izbraucu no trases," stāsta Verstapens. "Tas notika ceturtajā līkumā, jo par daudz pievērsu uzmanību ekrāniem. Viņiem bija spraigs duelis, pēdējos divos apļos viņi mainījās pozīcijām, ļoti jauki. Pats aizvadīju veiksmīgu sacīksti. Abi starti padevās labi un stratēģijas ziņā visu izdarījām pareizi, boksus apmeklējot īstajā brīdī. Lando spēja turēt līdzīgu tempu, bet pēdējos piecos, desmit apļos spēju palielināt pārsvaru."

Otrās vietas ieguvējs Noriss atzina, ka vēl būtu varējis mēģināt apdzīt Verstapenu, taču risks neesot bijis tā vērts, ņemot vērā līdera kopējo ātrumu šajā sacīkstē.

"Iespēja cīnīties ar Maksu bija tikai dažus apļus," saka "McLaren" komandas braucējs. "Mēs nebūtu varējuši atrast tādu ātrumu, lai varētu sacensties ar viņu visā sacensību garumā. Turklāt man aizmugurē bija Alonso un mēs zinām, ka viņu sacīkšu tempts, sevišķi ar palietotām riepām, ir ļoti labs. Negribēju pats sev sabojāt sacīksti, mēģinot apdzīt otro reizi. Ja pārkarsētu riepas, tas smagi atsauktos uz turpmāko ātrumu. Mēģināt apdzīt nebūtu tā vērts, jo tad varēju nonākt Fernando un citu aizmugurē braucošo rokās."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv