Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Jaunā F1 kalendāra dēļ visvairāk cietīs mehāniķi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Jaunā F1 kalendāra dēļ visvairāk cietīs mehāniķi"
Foto: Mercedes

Paziņojums par jauna F1 posma rīkošanu Saūda Arābijā nozīmē to, ka 2021. gada sezonā pasaules čempionāta kalendārā varētu tikt iekļauti jau 23 posmi. Daži piloti par to ir satraukti, jo tas nozīmē vēl ilgāku laiku, kas čempionātā strādājošajiem būs jāpavada ārpus mājām.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) vēl nav publiskojusi oficiālo nākamās sezonas kalendāru, bet vakar tika paziņots par jauna posma rīkošanu Saūda Arābijas otrajā lielākajā pilsētā Džidā. Lai gan no organizatoru puses līdzjutējiem vēl nav atrādīts pat provizoriskais kalendārs, aizkulisēs tā aprises jau zināmas un prognozējams, ka tajā būs 23 posmi, kas ir vairāk nekā jebkad bijis.

"Tas ir daudz," saka "Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens. "Tomēr braucējiem nebūs vissliktāk, jo vairāk cietīs mehāniķi. Viņiem ārpus mājām būs jāpavada vēl vairāk laika nekā līdz šim. Tās ir 23 nedēļas nogales gadā - viņiem būs grūti. "Formula 1" ir daļa no mūsu dzīves, bet mums visiem ir arī privātā dzīve. To nevajadzētu novērtēt par zemu. Cilvēkam, kurš nejūtas labi, jo tik daudz jābūt prom no mājām, arī darba spējas sāk kristies."

Parasti nākamās sezonas kalendārs ir zināms jau laikā, kad komandas dodas vasaras atvaļinājumā, bet "Covid-19" ietekme radījusi savu. Arī pēc tam, kad kalendārs būs publicēts, nebūs nekādu garantiju, ka tas netiks pārveidots. Šogad bija plānoti 22 posmi, bet rezultātā tiks aizvadīti 17, turklāt daudzi tika atcelti, bet daži nāca vietā.

"Neesmu pētījis, kādi posmi būs, bet domāju, ka mēs neviens nevaram atbildēt uz jautājumu, kāds vispār būs nākamais gads," stāsta "Ferrari" komandas braucējs Sebastians Fetels. "Posmu skaits pieaug. Zinu arī, ka ir bijušas diskusijas par atšķirīga (divu dienu) formāta ieviešanu. Ņemot to vērā, es pats pieņēmu lēmumu turpināt karjeru, lai gan man ir ģimene un bērni, bet ārpus mājas būs jāpavada daudz laika."

Fetela komandas biedrs Šarls Leklērs par daudzajām sacīkstēm nebūt nesatraucas: "Es pats personīgi mīlu startēt sacensībās. Man patīk atrasties trasē "Grand Prix" nedēļas nogalēs. Katru pirmdienu pēc sacīkstēm man to jau pietrūkst un jau tobrīd gribu, lai ātrāk pienāk nākamais posms."

Posmi, kam ir līgums par F1 sacīkšu rīkošanu 2021. gadā:

PosmsNorises vieta
Abū Dabī Grand PrixAbū Dabī
Austrālijas Grand PrixMelburna
Azerbaidžānas Grand PrixBaku
Bahreinas Grand PrixSahira
Beļģijas Grand PrixSpā-Frankošamps
Lielbritānijas Grand PrixSilverstouna
Kanādas Grand PrixMonreāla
Holandes Grand PrixZandvorta
Francijas Grand PrixLekasteljē
Ungārijas Grand PrixBudapešta
Itālijas Grand PrixMonca
Japānas Grand PrixSuzuka
Mehiko Grand PrixMehiko
Monako Grand PrixMontekarlo
Krievijas Grand PrixSoči
Saūda Arābijas Grand PrixDžida
Singapūras Grand PrixSingapūra
Savienoto Valstu Grand PrixOstina
Vjetnamas Grand PrixHanoja

Posmi, kam ir līgums par F1 sacīkšu rīkošanu šosezon, bet ne 2021. gadā:

PosmsTrase
70. jūbilejas Grand PrixSilverstouna
Austrijas Grand PrixŠpīlberga
Brazīlijas Grand PrixSanpaulu
Ķīnas Grand PrixŠanhaja
Eifela Grand PrixNirburga
Emīlijas-Romanjas Grand PrixImola
Portugāles Grand PrixPortimauna
Sahiras Grand PrixSahira
Spānijas Grand PrixBarselona
Štīrijas Grand PrixŠpīlberga
Turcijas Grand PrixStambula
Toskānas Grand PrixMudžello

Izmantotie resursi:
Autoweek | Car Culture, Breaking Car News,...