Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komandas boss: "Šūmahers nav tik traks kā Verstapens, viņš domā ar galvu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas boss: "Šūmahers nav tik traks kā Verstapens, viņš domā ar galvu"
Miks Šūmahers. Foto: Prema Powerteam

Miks Šūmahers, kurš jau tuvāko gadu laikā varētu debitēt "Formulā 1" esot apdomīgāks sacīkšu braucējs par Maksu Verstapenu, uzskata komandas vadītājs Frics van Amersfūrts, kurš strādājis ar abiem šiem pilotiem.

Šūmahers šogad kļuva par Eiropas čempionu "Formula 3" kategorijā, pēc kā daudzi viņu gaida F1 čempionātā. Tur jau startē Verstapens, kurš arī savulaik startēja Van Amersfūrta komandā, jau guvis pirmās uzvaras F1 sacensībās, bet reizē izceļas ar agresīvu braukšanas manieri.

"Ir daudzi sacīkšu braucēji, kas uzskata, ka viņiem viss jādara pa savam," prāto Van Amersfūrts. "Miks tikmēr vienmēr ir izrādījis vēlmi mācīties. Viņš ir pilots, kurš daudz strādā, un viņš nav tik traks braucējs kā Makss. Miks izmanto galvu. Viņa stiprā puse ir tā, ka viņš vēlas uzvarēt braucot ar prātu. To, ka nevar vienkārši braukt sacīkstēs, bet reizē arī smagi jāstrādā, viņš, iespējams, ir iemācījies no sava tēva. Tieši tāpēc viņš šobrīd ir nokļuvis tur, kur vēlas būt."

2019. gada sezonā Šūmahers visticamāk startēs "Formulā 2", bet F1 čempionātā varētu ienākt ne ātrāk par 2020. gadu.

Lūiss Hamiltons nesen izteicās, ka Šūmahers simtprocentīgi brauks "Formulā 1", taču F1 pilots Karloss Sainss atzīst, ka uzvārds vien nepalīdzēs gūt panākumus.

"Sākumā uzvārda dēļ spiediens ir nenormāls," stāsta Sainss, kura tēvs ir slavenais rallija un rallijreida braucējs ar tādu pašu vārdu. "Visiem bērniem vecāki kartingā teica, ka būtu lieliski, ja izdotos pārspēt Miku Šūmaheru. Tas, ka tevi sauc Šūmahers, var palīdzēt atvērt durvis, bet, ja tev neizdosies uzvarēt un nebūs labu rezultātu, tu nekad netiksi "Formulā 1"."

Sainss atzīst, ka šobrīd F1 čempionātā ir izteikti jūtama paaudžu nomaiņa: "Pieredze ir ļoti svarīga, tāpēc būs interesanti redzēt vecās lapsas pret jaunajiem puišiem. Man prieks, ka tādiem puišiem kā Džordžs Rasels un Lendo Noriss ir iespēja startēt. Esmu tikai 24 gadus vecs, bet nākamgad aizvadīšu jau savu piekto F1 sezonu. Tas ir trakums."

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja