Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" jau nākamgad mērķē izcīnīt trešo vietu F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" jau nākamgad mērķē izcīnīt trešo vietu F1 čempionātā
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

"Force India" komanda, kas šogad gandrīz piedzīvoja bankrotu, par nākamās F1 sezonas mērķi izvirzījusi iekļūšanu trīs labāko vienību starpā.

Iepriekš "Force India" piederēja indietim Vidžajam Maljam, bet uzņēmējs pēdējos gados iekūlies nepatikšanās ar likumu, kas lielā mērā noveda arī pie finansiālām problēmām komandai. Galu galā to nopirka kanādietis Lorenss Strols ar partneriem, un uz nākamo sezonu arī tiks veikta komandas nosaukuma maiņa.

"Ja ne Lorenss, mēs nebūtu pastāvējuši ilgāk par augustu," atzīst komandas vadītājs Otmars Šafnauers. "Esmu "Formulā 1" jau 20 gadus, bet runāt ar viņu sākām tikai pirms sešiem mēnešiem. Atklāju, ka mēs abi esam ziemeļamerikāņi, un mums ir līdzīgs skatījums un reakcija uz lietām."

Šobrīd "Mercedes" un "Ferrari" ir dominējošās komandas F1 čempionāta, stabili trešā ātrākā ir "Red Bull", kamēr "Force India" objektīvi varētu pretendēt uz ceturto vietu Konstruktoru kausā, ja vien pēc īpašnieku maiņas nebūtu dzēsti visi pirmajos 12 posmos izcīnītie punkti. Nākamgad "Red Bull" izmantos "Honda" motorus un neviens nezina, kā tas ietekmēs rezultātus, turklāt arvien ātrāka kļūst "Renault" rūpnīcas komanda.

"Strols grib maksimāli paātrināt komandas izaugsmi," saka Šafnauers. "2019. gadā mums būs jauns nosaukums un tuvākajā nākotnē arī jauna rūpnīca. Gribam cīnīties par trešo vietu. Domāju, ka jau 2019. gadā mums un "Renault" komandai ir labas izredzes pietuvoties "Mercedes" un "Ferrari"."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-06 19:21, pirms 6 gadiem
Ja Strols tur nesāk kādas muļķīgas reformas un Red Bull dēl Honda kluss lēnākas viss iespējams, bet vai tas tā no tiks - diez vai, drīzāk Renault var sākt cīnīties par 3 vietu.